Hlavní obsah

Chovatelé holubů i včel: Slavní a jejich (ne)tradiční záliby

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I extrémně vytížení lidé potřebují činnosti, u nichž vypnou a pořádně si odpočinou. Během lockdownu, kdy nemohli hrát ani koncertovat, měli mnozí umělci ideální příležitost své koníčky rozvíjet. Kdo se řadí mezi tiché blázny a u koho si můžete objednat svetr?

Článek

Na své záliby sice většinou nemají moc času, ale o to víc si váží, když se jim podaří nějakou chvíli vyšetřit. Celebrity se ve svém volnu baví různými způsoby a tady jsou některé z nich.

Jakub Prachař (37)

Oblíbený český herec si čas od času rád užívá samotu u vody, kde chytá ryby. Své úlovky ale nejí a zase je pouští na svobodu. K této činnosti ho přivedl v dětství dědeček, který ho naučil zacházet s prutem a navijákem. Herec většinou vyjíždí na dvoudenní výpravy a chytá hlavně v noci, když všichni ostatní spí.

Foto: Czech News Center / Pavel Machan / CNC / Profimedia

Jakub Prachař si na rybách odpočine od lidíFoto: Czech News Center / Pavel Machan / CNC / Profimedia

Beyoncé (39)

Může si dovolit asi i nejdražší skleničku medu na světě, ale domácí je prostě domácí. V jednom rozhovoru se známá zpěvačka svěřila s trochu překvapivým koníčkem: chová prý přes osmdesát tisíc včel a každý rok vytočí stovky sklenic sladkého medu. Včelaření se začala věnovat kvůli dětem, které mají problémy s alergiemi, a med má podle ní léčivé vlastnosti.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli dětem vyrábí Beyoncé vlastní med. Řekli byste to do ní?Foto: Profimedia.cz

Tomáš (35) a Tamara (33) Klusovi

Už před několika lety se manželé Klusovi přesunuli z Prahy na maloměsto, aby měli se svými třemi dětmi blíž k přírodě. Hudebník začal chovat slepice, ale letos na jaře je postihla nešťastná událost: zahradu navštívila liška a slepice zardousila! Jeho manželka není se zájmem o přírodu pozadu. Předsevzala si, že si zjistí všechny důležité informace o včelách a stane se včelařkou. Tak třeba by si mohla nechat poradit od Beyoncé.

Foto: Profimedia.cz

Manželé Klusovi vedou děti k lásce k přírodě. Na fotce je syn Alfréd (5) a dcera Josefína (8)Foto: Profimedia.cz

Kamila Nývltová (32)

Jistá v kramflecích se necítí jen s mikrofonem na pódiu, ale také s vařečkou v ruce. Svou velkou vášní pro pečení a vytváření dezertů si začala česká zpěvačka přivydělávat během pandemie, kdy nemohla vystupovat. A také vyrobila mnoho dobrot jako poděkování vytíženým zdravotníkům. Pohyb v kuchyni je pro ni relax. Na Vánoce napekla přes 200 kilo cukroví a momentálně dělá i svatební dorty, protože sezona je v plném proudu.

Foto: Profimedia.cz

Zpívání se Kamila Nývltová vzdát nehodlá, i když ji pečení hodně zaměstnáváFoto: Profimedia.cz

Julia Roberts (53)

Sympatické herečce to jde nejen na place, ale i s pletacími jehlicemi. Je to způsob, jak relaxuje a také vyplňuje prostoje mezi scénami. Při natáčení filmu Moje krásná učitelka (2011) si štáb v čele s Tomem Hanksem (65) z herečky vystřelil. Když přišla na natáčení, všichni měli v ruce jehlice a předstírali veliký zájem o pletení. Ona jim tedy začala nadšeně vysvětlovat, jak na to, a až po chvíli jí došlo, že je to celé jen legrace.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli své pletací vášni se Julia Roberts stala terčem vtipálkůFoto: Profimedia.cz

Karel Roden (59)

O hercově soukromí se toho mnoho neví, protože si ho pečlivě střeží. Čím se ale netají, je jeho záliba ve vínech. V minulosti se v rozhovoru svěřil, že dokonce přemýšlel o tom, že by si pořídil vlastní vinařství, ale odradila ho spousta práce, která je s tím spojená. Od roku 2009 tedy alespoň spolupracuje s profesionálním vinařem na edici vín Karel Roden.

Foto: Profimedia.cz

Karel Roden umí ocenit dobré víno a také se podílí na jeho výroběFoto: Profimedia.cz

Mike Tyson (55)

Někdo je hanlivě označuje jako létající krysy, ale bývalý boxer má k holubům takřka otcovský vztah. Už od devíti let chová poštovní holuby, které naprosto zbožňuje a trénuje je na speciální závody. Jednoho milovaného opeřence mu ovšem před lety snědla jeho expřítelkyně. Pro jeho vášeň neměla pochopení a tvrdila, že ti zatracení práci jsou přece k jídlu.

Foto: Profimedia.cz

Legendární boxer celý život miluje holubyFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám