Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Křetínský, Tkáč, Havrlant a PPF kupují Planeo Elektro. Řetězec loni utržil přes 13 miliard

Prodejna Planeo Elektro ve Vsetíně se připravovala 24. dubna 2020 na otevření. Ve svém sortimentu má i ochranné roušky a dezinfekční prostředky (na snímku). foto: ČTK

Praha - PPF, EC Investments a Rockaway Capital kupují skupinu FAST, která vlastní řetězec prodejen elektroniky Planeo Elektro. Cenu transakce nezveřejnily. Firmy to ve čtvrtek oznámily v tiskové zprávě, obchod ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
  12:52aktualizováno  13:15

Firma FAST ČR měla podle poslední zveřejněné výroční zprávy předloni čistý zisk 380 milionů Kč, prodeje pak za 10,5 miliardy Kč. Loni pak měla tržby přesahující 13 miliard a zisk před započtením úroků, daní a odpisů přes 900 milionů Kč, uvedly firmy.

Vlastníkem PPF se stala vdova Renata Kellnerová, nově kontroluje i 30 procent Monety

Firmy kvůli obchodu založily společnost Sluggeria, ve které drží PPF 40procentní podíl, EC Investments podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče pak dalších 40 procent a Rockaway Capital Jakuba Havrlanta 20 procent.

„Skupina FAST v čele se společností FAST ČR je předním středoevropským velkoobchodním a maloobchodním prodejcem spotřební elektroniky, domácích spotřebičů a další techniky. Její specifický obchodní model integruje velkoobchodní činnost a vlastní retailový řetězec Planeo Elektro s širokým produktovým portfoliem vlastních značek jako Sencor, Philco či Fieldmann,“ napsaly firmy do tiskové zprávy.

Prodejce zastupoval současný předseda představenstva FAST ČR Zdeněk Pech. Kupující uvedli, že mají plnou důvěru v současný management, po dokončení nákupu bude firma řízena představenstvem z pětice současných dlouholetých manažerů.

Jak uvedl server E15.cz, dosavadními vlastníky skupiny FAST byli potomci zesnulého podnikatele Tomáše Smrčky Tomáš a Marek. „Jelikož oba vlastníci byli do nedávné doby nezletilí, jejich opatrovníkem byl Zdeněk Pech,“ napsal server.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.