David Zima  Vedle Kúdely by měl nastupovat David Zima, jenž od svého staršího kolegy načerpal už spoustu cenných zkušeností. Dvacetiletý talent v Edenu udělal obrovský progres, velmi dobře se prezentoval i v Evropské lize a očekává se, že se jednou stane lídrem zadních řad sešívané družiny. Povedená sezona ho vynesla až na EURO, tam si ale nepřipsal ani jednu minutu.  Foto: Profimedia.cz
 Taras Kačaraba  Budoucnost ukrajinského stopera je stále nejistá. Taras Kačaraba přišel do Edenu v zimě na hostování z Liberce a v sešívaném dresu dostal více prostoru, než možná sám očekával. Vyloženě nezářil, ale taky nezklamal. Se Slavií začal přípravu, ovšem zda za něj pražský klub zaplatí dvacetimilionovou opci, to je zatím záhadou.  Foto: Profimedia.cz
 Simon Deli  Ve Slavii na jaře hostoval také Simon Deli, jenž přišel z belgických Brugg, které je v roce 2019 z Edenu vykoupily. Sešívaným na jaře pomohl a ukázal své kvality, tím se ale jeho ligová mise ukončila. Nebo ne? V Praze by o něj stáli, ve Slavii by údajně rád pokračoval i samotný Deli, ten je ale za současných podmínek pro klub drahý. Najdou obě strany nějaký kompromis?  Foto: Dominik Bakeš / CNC / Profimedia
 David Hovorka  Sedmadvacetiletý stoper odehrál za poslední dvě sezony ve Slavii pouhých 17 ligových zápasů. Více mu nedovolila vážná zranění. Kvůli problémům s kolenem je na marodce, v Edenu s ním ale stále počítají - až bude David Hovorka fit, tak znovu zabojuje o místo v základní sestavě, které mu předtím patřilo.  Foto: Michal Beranek / CNC / Profimedia
6
Fotogalerie

Našlapaný střed obrany. 6 stoperů, kteří se mohou ucházet o místo ve Slavii

Sparta sice staví silný tým, favoritem nového ročníku Fortuna ligy ale bude opět Slavia, která má ohromně kvalitní kádr. Jak to ale vypadá se stopery?

Slavia bude útočit na čtvrtý titul v řadě, navíc se bude chtít prokousat i do Ligy mistrů. Sešívaní budují silnou mašinu a velkou sílu budou mít i ve středu obrany. Kteří stopeři budou v Edenu působit? Podívejte se na následující kapitoly a zjistíte víc. 

Foto: Profimedia.cz, koláž: SportRevue.cz

Pokračování 2 / 7

Ondřej Kúdela 

Ondřej Kúdela Slavia 21 Michal Beránek  CNC  Profimedia.jpg

Kvůli trestu za údajný rasismu stále nemůže hrát evropské poháry, přišel taky o EURO, jinak ale ve Slavii zůstává stoperem číslo jedna. Ondřej Kúdela má sice už 34 let, v jeho případě ale věk nehraje žádnou roli. Je neskutečně klidný a přesný v rozehrávce, navíc dává i důležité góly. Znovu bude lídrem. 

Foto: Michal Beránek / CNC / Profimedia

Pokračování 3 / 7

David Zima 

David Zima 21.jpg

Vedle Kúdely by měl nastupovat David Zima, jenž od svého staršího kolegy načerpal už spoustu cenných zkušeností. Dvacetiletý talent v Edenu udělal obrovský progres, velmi dobře se prezentoval i v Evropské lize a očekává se, že se jednou stane lídrem zadních řad sešívané družiny. Povedená sezona ho vynesla až na EURO, tam si ale nepřipsal ani jednu minutu. 

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Taras Kačaraba 

Taras Kačaraba Slavia.jpg

Budoucnost ukrajinského stopera je stále nejistá. Taras Kačaraba přišel do Edenu v zimě na hostování z Liberce a v sešívaném dresu dostal více prostoru, než možná sám očekával. Vyloženě nezářil, ale taky nezklamal. Se Slavií začal přípravu, ovšem zda za něj pražský klub zaplatí dvacetimilionovou opci, to je zatím záhadou. 

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Simon Deli 

Simon Deli Slavia 21 3 Dominik Bakeš  CNC  Profimedia.jpg

Ve Slavii na jaře hostoval také Simon Deli, jenž přišel z belgických Brugg, které je v roce 2019 z Edenu vykoupily. Sešívaným na jaře pomohl a ukázal své kvality, tím se ale jeho ligová mise ukončila. Nebo ne? V Praze by o něj stáli, ve Slavii by údajně rád pokračoval i samotný Deli, ten je ale za současných podmínek pro klub drahý. Najdou obě strany nějaký kompromis? 

Foto: Dominik Bakeš / CNC / Profimedia

Pokračování 6 / 7

David Hovorka 

David Hovorka zranění Michal Beranek  CNC  Profimedia.jpg

Sedmadvacetiletý stoper odehrál za poslední dvě sezony ve Slavii pouhých 17 ligových zápasů. Více mu nedovolila vážná zranění. Kvůli problémům s kolenem je na marodce už od ledna, v Edenu s ním ale stále počítají - až bude David Hovorka fit, tak znovu zabojuje o místo v základní sestavě, které mu předtím patřilo. 

Foto: Michal Beranek / CNC / Profimedia

Pokračování 7 / 7

Sheriff Sinyan 

Sheriff Sinyan.jpg

Slavia v létě přivedla už několik nových hráčů, stále je však možné, že na přestupovém trhu bude ještě aktivní. Už dlouho se totiž mluví o tom, že by do Edenu mohl dorazit Sheriff Sinyan. Čtyřiadvacetiletý bek z Gambie je oporou norského Molde, ve kterém si jej sešívaní vyhlédli. Jeho tržní cena je podle portálu transfermarkt.de 400 tisíc eur.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud