Hlavní obsah

Česká sudí Ratajová zasáhne v prvním hracím dni turnaje fotbalistek do OH

Tokio

Hned v první hrací den turnaje fotbalistek na olympijských hrách v Tokiu se představí česká rozhodčí Lucie Ratajová. Jednačtyřicetiletá sudí bude dělat první asistentku při zápase mezi Čínou a Brazílií, který má výkop ve středu v 10:00 SELČ.

Foto: Charlie Riedel, ČTK/AP

Novinka v Tokiu. Motto olympisjkých her nyní zní: "Rychleji, výše, silněji - společně".

Článek

Ratajová je jednou z osmi evropských asistentek, které se dostaly na hry do Tokia. Olympiády se zúčastní podruhé, před pěti lety se představila v Riu de Janeiro.

Ratajová působí v první lize jako asistentka, v této roli dosud nastoupila od sezony 2012/13 do 83 zápasů nejvyšší mužské soutěže. Poslední tři sezony ji FAČR využívá také jako asistentku videorozhodčího.

LOH TOKIO 2021

Olympijské hry 2021 s označením Tokio 2020 probíhají od 23. července do 8. srpna 2021. Letní olympiáda se koná bez diváků a v akci je 115 českých sportovců. Na olympiádě v Riu 2016 získali Češi deset medailí (jedno zlato, dvě stříbra a sedm bronzů).

V roce 2016 Ratajové komise rozhodčích zastavila činnost na čtyři utkání za neodmávané ofsajdy v duelu Brna se Spartou, který skončil 3:3. Hráči letenského týmu Lukáš Vácha s Tomášem Koubkem ji tehdy poslali "k plotně", následně se jí omluvili.

Reklama

Související témata: