Hlavní obsah

Vraha zaměstnankyně úřadu práce viní hned z pěti trestných činů

Obviněný Jiří Dvořák (66), kterého policie podezřívá mimo jiné z červnové vraždy zaměstnankyně Úřadu práce v Praze 2, podal podle zjištění Práva od důvěryhodného zdroje stížnost proti usnesení o zahájení jeho trestního stíhání. Žalobkyně o ní však dosud nerozhodla.

Foto: Aktu.cz

Zadržený Jiří Dvořák (s pouty) před nástupem do cely předběžného zadržení

Článek

Pražští kriminalisté viní Dvořáka podle informací Práva z pěti deliktů a zločinů, a teprve nyní vyšlo najevo, o které jde. Redakce získala celý jejich seznam.

„Trestní stíhání je vedeno pro více závažných trestných činů, a to pro zločin těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, přečin poškozování cizí věci, zločin vraždy a také zločin vraždy ve stadiu pokusu v jednočinném souběhu s přečinem nedovoleného ozbrojování,“ upřesnil v pondělí na dotaz Práva mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Den před vraždou poslal soud Dvořáka do vězení

Domácí

Až doživotí?

Pokusu o těžké ublížení na zdraví se měl Dvořák dopustit 25. června tím, že polil zezadu žíravinou bývalou kolegyni před sídlem firmy Aero Vodochody v Odoleně Vodě.

Jako pokus o vraždu pak policie označila sestrojení nástražného střelného systému, který Dvořák nastražil v bytě v pražské Libni a při jehož explozi byl 26. června zraněn jeden z policistů.

Eskorta přivezla Jiřího Dvořáka k soudu (záběry z 2. července)Video: Radim Vaculík, Právo

Nejzávažnější skutek pak Dvořák spáchal 29. června, kdy střelil zaměstnankyni úřadu práce, která ještě týž den zemřela v nemocnici. Za to ho policie viní z vraždy, navíc pachatel použil nelegálně drženou pistoli a další ručně vyrobenou zbraň měl pak v autě, proto jej kriminalisté stíhají i za nedovolené ozbrojování.

Obvinění padlo 1. července a o den později soud poslal Dvořáka do vazby na pražské Pankráci. Za mřížemi nejspíš obviněný zůstane až do hlavního líčení. V případě odsouzení mu hrozí až výjimečný trest včetně doživotí.

Reklama

Výběr článků

Načítám