Ladislav Potměšil (†75): Konec pohřbu za 18 minut! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Ladislav Potměšil (†75): Konec pohřbu za 18 minut!

Na pohřeb Ladislava Potměšila dorazila i jeho dcera.
Na pohřeb Ladislava Potměšila dorazila i jeho dcera. (Blesk)

Pouze rodinní příslušníci a pár nejbližších přátel se naposledy loučili s Ladislavem Potměšilem (†75). Takřka »s křížkem po funuse« přispěchal jeho nejlepší kamarád, herec Jiří Klem (77). Stačilo málo a bylo po všem. Celý smuteční obřad totiž trval jen 18 minut...

Filmový major Maisner a tatínek z Discopříběhů si výslovně žádal jen skromnou rozlučku a rodina mu jeho poslední přání splnila. „Pohřeb bude probíhat v rodinném kruhu, protože tak si to i tatínek přál, takže to respektujeme,“ řekl deníku Aha! syn Jan Potměšil (43). Oblíbený herec a žižkovský rodák si také vybral jako místo posledního rozloučení kapli svatého Václava na pražském Vinohradském hřbitově, kde je pohřben i prezident Václav Havel (†75). Během obřadu byli vdově Jaroslavě Brouskové (71) oporou nejen oba synové Jan a Ladislav (47), ale také její bratr Otakar »Ťulda« Brousek (64). Z hereckých kolegů dorazili především kamarádi zesnulého – Ota Jirák (72) a již zmíněný Jiří Klem. Ten se před branami zavřené kaple omlouval a prosil o vpuštění, aby mohl dát Láďovi sbohem. „Znali jsme se od dob studií,“ zavzpomínal Klem. „Když byl vážně nemocný, tak jsme si často volali. Pak už nemohl mluvit, a tak nám jeho žena Jája dělala tlumočníka...“ dodal smutně.

Zemřel Ladislav Potměšil. A fanoušci se pustili do Jandy kvůli očkování

Video se připravuje ...

Pusa od nebe

Po skončení obřadu byla rakev vynesena do připravené limuzíny. Vdova poslala svému milovanému muži, po jehož boku prožila bezmála 50 let, vzdušný polibek a mávnutím ho vyprovodila do nebe. Přestože si rodina nepřála osobní kondolence (smuteční hosté mohli projevit soustrast v připravené kondolenční knize), došlo i na vroucná objetí a slova útěchy.

Dorazila i hercova »tajná« dcera

Ladislav Potměšil byl dvakrát ženatý. Se svou první ženou, herečkou Jaroslavou Pokornou (74), měl dceru, loutkoherečku Marii Mrázkovou (52). Máša, jak jí táta říkal, nemohla na pohřbu samozřejmě chybět. Její maminka se ale omluvila.

Potměšil dal před smrtí zákaz, rodina promluvila o pohřbu. A Křížek je ve vězení

Video se připravuje ...

Slavná rodina

Vdova Jaroslava Brousková (71) pochází ze slavného hereckého klanu Brouskových. Obřadu se zúčastnila i nevlastní maminka obou sourozenců, herečka a tanečnice Luka Rubanovičová (85), jež byla druhou manželkou zesnulé herecké legendy Otakara Brouska staršího (†89).

Ladislav Županič: Bylo to krásné...

V doprovodu herce Jiřího Novotného (83) na obřad dorazil také Ladislav Županič (77). „Byl to můj dlouholetý kamarád, hráli jsme spolu v divadle a pak ho potkalo, co ho potkalo, a alespoň jsme si spolu telefonovali. A pak už ani to nešlo, protože Láďa ztratil hlas,“ řekl deníku Aha! bývalý ředitel karlínského divadla po skončení smutečního obřadu. „Bylo to krásné rozloučení a nikdy na něho nezapomenu,“ dodal Županič.

Snímky z posledního rozloučení s hercem si můžete prohlédnout v naší galerii. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.