Tygří požitkáři v Zoo Praha: Z vody strach nemají, rádi se v ní cachtají | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tygří požitkáři v Zoo Praha: Z vody strach nemají, rádi se v ní cachtají

Vody se nebojí, vrhá se do ní s požitkem a bez rozpaků.
Vody se nebojí, vrhá se do ní s požitkem a bez rozpaků. (Foto Zoo Praha/Petr Hamerník)

Kočky vodu nemilují, tygři to ale vidí jinak. Cachtají se v ní se šelmovskou vášní. V přírodě je pro ně plavání nutností, koupel si ale nenechají ujít ani v Zoo Praha.

Tygři se nejen rádi koupou, dobře plavou, ale také se zdatně potápějí. „U našich tygrů je vztah k vodě naprosto individuální. Někdo plave rád, někdo se jen brouzdá po mělčině nebo si do vody lehá,“ říká mluvčí zoo Lucie Dosedělová. Nejvíce plavou, když je ve vodě něco zaujme, například míč. V zoo je pro ně koupání hra, v přírodě nezbytnost. Jsou samotáři a musí se sami uživit. Loví větší kořist, zejména kopytníky nebo prasata, a tak jejich lovecké území musí být mnohonásobně větší, než je teritorium jejich kořisti. Jeden tygr obsáhne desítky až stovky kilometrů čtverečních. V prostředí, kde žijí, jsou nejen bažiny, ale i široké řeky, které musejí překonávat.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.