Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V kapli svatého Václava na Vinohradském hřbitově se v úterý konalo poslední rozloučení s hercem Ladislavem Potměšilem. Představitel legendárního majora Maisnera z filmu Byl jednou jeden polda zemřel minulé pondělí ve věku 75 let.

S oblíbeným hercem, kterého diváci znají z řady filmů, nekonečných seriálů i divadelních inscenací, se loučila nejbližší rodina i herečtí přátelé - vdova Jaroslava s bratrem Otakarem Brouskem, synové Jan a Ladislav i dcera z prvního manželství Marie.

Poslední sbohem dali svému kamarádovi také herci Ladislav Županič, Dalimil Klapka či Ota Jirák. Vdova Jaroslava Brousková se pak se svým milovaným mužem navždy rozloučila polibkem a zamáváním.

Ladislav Potměšil se v posledních letech potýkal s vážnými zdravotnímu problémy. Roky bojoval s bolavými zády, kvůli nim musel nakonec v roce 2012 opustit divadlo. V jednom roce se oblíbený herec dostal hned čtyřikrát na operační sál. Diváci si ho budou navždy pamatovat nejen z filmů Byl jednou jeden polda a Discopříběh, ale například také ze seriálu Hospoda.

Reklama

Další články

Načítám