Proč může být Snake Eyes dobrý film

Foto: Paramount Pictures

Nový film ze série G.I. Joe, tentokrát origin ninjovského hrdiny Snake Eyes. V kinech se na něj můžete podívat už od 22. července.

V hlavní roli nového origin příběhu ze série G.I. Joe se představí Henry Golding, kterého jsme mohli vidět například ve filmech Crazy Rich Asians, Dry Eye a A Simple Favor. V G.I. Joe: Snake Eyes se představí jako osamělý ninja, kterého trénuje starý japonský klan zvaný Arashikage. Poté, co ale odhalí tajemství ze své minulosti, je jeho loajalita ke klanu testována. Postupně sledujeme a odkrýváme životní příběh hlavního hrdiny.

Předchozí filmy ze série G.I. Joe, které měly za snahu obnovit franšízu a pozdvihnout ji na vyšší úroveň, neobstály u filmových kritiků ani diváků. Největší výtky se týkaly nekvalitního scénáře, špatných vizuálních efektů a plochých, nevěrohodných postav. Vypadá to ale, že Snake Eyes se už teď vyvaroval některých těchto chyb.

Příběh je vystavěný hlavně kolem samotné postavy Snake Eyes, což samo o sobě slibuje lepší emoční uchopení postav (na rozdíl od předchozích dílů z roku 2009 a 2013). Už z traileru navíc vidíme, že i příběh bude o něco víc uzemněný oproti bizarním zápletkám předchozích dílů série, které se snažily spíš navazovat na původní animák.

O restart série se postaral režisér Robert Schwentke, jenž má na svědomí například romantický snímek Zakletý v čase nebo akční filmy Red a Rezistence. Úplný nováček to tedy není, ba co víc, s akčními scénami má zkušenosti. Potěší také fakt, že do jedné z rolí obsadil čím dál víc v Hollywoodu nepřehlédnutelnou Samaru Weaving (Chůva na zabitíKrvavá nevěsta). Nezbývá než doufat, že výsledek bude stát opravdu za to.

Henry Golding, Larry Hama (tvůrce G.I. Joe komiksů) a zbytek štábu vkládá do snímku velkou důvěru a doufá, že se bude divákům líbit. Podle nich může Snake Eyes sloužit jako odrazový můstek pro další příběhy ze světa G.I. Joe.

Samozřejmě dokud se film neobjeví v kinech, můžeme jen spekulovat o jeho kvalitě. Dá se ale říct, že se tvůrci G.I. Joe: Snake Eyes vydali správným směrem, aby otočili franšízu ve větší úspěch.