Kroměříž: Radnice zvelebí okolí Knihovny Kroměřížska na Slovanském náměstí

21.07.2021 9:39

Okolí Knihovny Kroměřížska na Slovanském náměstí dostane novou podobu.

Kroměříž: Radnice zvelebí okolí Knihovny Kroměřížska na Slovanském náměstí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Město Kroměříž o proměně prostoru kolem Knihovny Kroměřížska uvažuje dlouhodobě. Je však třeba počkat, až získáme pozemky pod knihovnou a v jejím bezprostředním okolí. Tento proces právě finišuje,“ uvedla místostarostka Kroměříže Daniela Hebnarová.

Plocha před knihovnou se změní v park podobně, jako vypadá přilehlý prostor mezi pravoslavným kostelem svatých Cyrila a Metoděje a bývalým obchodním domem. Stávající parkovací místa zůstanou zachována. Odbor regionálního rozvoje nechal zpracovat studii na revitalizaci zmíněného prostoru a závazné stanovisko vydalo již oddělení památkové péče stavebního úřadu.

Podle zmíněné studie by revitalizace vyřešila také problémy s nedostatečným odvodem dešťových vod z ploch v okolí knihovny, který způsobuje zaplavování její garáže. Řešením bude změna způsobu odvodnění. Problém s nedostatečnou kapacitou kanalizace eliminují plánované zasakovací povrchy a retenční nádrže napojené na kanalizaci v Jiráskově ulici a využívané pro zavlažování okolní zeleně. Částečně komplikace se zaplavováním suterénu Knihovny Kroměřížska už vyřešila dubnová oprava kanalizace, která spočívala v novém napojení kanalizační přípojky ve Vrchlického ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…