Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 01:12:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Jak manipulace poslala na smrt nevinného člověka - Rillington Place na Viasat Epic

  Autor: CHILLICOM/Epic Drama , e-mail: info@epicdrama.cz Přidané: 22.07.2021


Na české obrazovky během léta přichází třídílný kriminální thriller Rillington Place, který je založen na skutečných událostech. Ty byly dost děsivé a stály život spoustu lidí. Chcete-li se o případu dozvědět víc, a chcete-li se bát, nalaďte si 25. července ve 21:00 kanál Epic Drama. Právě v tuto dobu bude mít premiéru první dílů třídílného miniseriálu Rillington Place, který až děsivě dobře znázorňujícího jeden z nejstrašnějších případů Anglie 20. století.


Byl to případ, který v 50. letech 20. století otřásl celou Anglií. Jeho ústřední postavou je chladnokrevný vrah a manipulátor John Reginald Christie (toho v seriálu hraje Tim Roth), jenž měl ve skutečnosti i v seriálu na svědomí smrt minimálně osmi lidí včetně své vlastní ženy. Případ tehdy vrhl děsivé světlo na jinak poklidnou londýnskou čtvrť Notting Hill. A to nejen kvůli samotným vraždám, ale i kvůli tomu, co následovalo.

Christie totiž celou věc před soudem hodil na svého „jednoduššího“ souseda, Timothyho Evanse (Nico Mirallegro), a nejhorší na tom všem bylo, že soud tomuto manipulátorovi uvěřil. Evans byl nakonec oběšen a šlo o jeden z nejznámějších justičních omylů v historii Velké Británie.

Vrah žil v domě na ulici 10 Rillington Place a dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že se na této adrese děje něco nekalého. Jenže později pod záminkou ilegálního potratu nalákal Christie do svého domu nic netušící ženy, které poté znásilnil a zavraždil. Následně jejich těla ukryl na různých místech své zahrady a samotného domu. Ten byl tvůrci seriálu do děsivých detailů znovu vytvořen v Dumbartonu, kde bylo toto třídílné drama natáčeno.

Místo bylo inspirováno soudobými policejními fotografiemi a jeho vyladění dostala na starosti produkční designérka Pat Campbellová, jejíž dílo bylo nominováno na cenu Bafta.

Hlavní hvězda seriálu BBC Tim Roth je v roli Christieho takřka nerozeznatelná. Přitom známý byl Roth dost už předtím – zahrál si v několika filmech Quentina Tarantina, například Pulp Fiction nebo Osm hrozných. Sám Roth byl překvapen tím, jak šikovně dokázal vrah přetvářet skutečnosti, aby mu nejen soud, ale i všichni lidé okolo něho uvěřili a nadále jej považovali za ctihodného a starostlivého člověka.

Čtyři poslední vraždy se mu přitom „podařilo“ provést v pouhých třech měsících mezi prosincem 1949 a březnem 1950 a jednou z obětí byla tehdy i jeho žena Ethel, kterou v seriálu ztvárňuje slavná Samantha Mortonová, která byla už dvakrát nominovaná na Oscara. Zajímavé je i to, že Christie zavraždil také Evansovu ženu a jejich malou dcerku. Evansovu ženu si v seriálu zahrála neméně slavná Jodie Comerová.

Chcete-li se o případu dozvědět víc, a chcete-li se bát, nalaďte si 25. července ve 21:00 kanál Epic Drama. Právě v tuto dobu bude mít premiéru první dílů třídílného miniseriálu Rillington Place, který až děsivě dobře znázorňujícího jeden z nejstrašnějších případů Anglie 20. století.

Trailer: https://youtu.be/-QJ38NZg2UE


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 21. 7. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.07.2021 • Na vrcholu světa na TV Spektrum
19.07.2021 • S Prima ZOOM až na konec světa
16.07.2021 • Hanika a Filla v Estorilu, Ježek ve studiu Eurosportu
13.07.2021 • Finále letošní Tour de France: Tento týden čekají závodníky náročná stoupání
13.07.2021 • Skutečné příběhy teroru přináší Prima ZOOM
11.07.2021 • Dobrodružná výprava začíná na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist