Gólman Vaněček mění v NHL dres, v rozšiřovacím draftu si ho vybral Seattle

Český hokejový brankář Vítek Vaněček se bude z Washingtonu stěhovat do Seattlu. Generální manažer nového klubu NHL Ron Francis vybíral v rozšiřovacím draftu po jednom hráči z třiceti klubů s výjimkou Vegas a hlavní hvězdou nově se tvořícího týmu je obránce Mark Giordano.

Seattle Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Vaněček

Vít Vaněček | Zdroj: Profimedia

Třicet klubů NHL předložilo před necelým týdnem seznam chráněných hráčů, který čítal gólmana a osm hráčů do pole anebo brankáře, tři obránce a osm útočníků.

‚Už nemám strach skrývat, kdo jsem.‘ Kanaďan Prokop jako první hráč v NHL oznámil, že je gay

Číst článek

Mimo něj se z českých hráčů ocitli například i dvojnásobní šampioni Ondřej Palát s Janem Ruttou z Tampy Bay. Nechránění zůstali také Jakub Voráček, Radko Gudas a David Krejčí, jemuž v Bostonu vypršela smlouva.

Francis ale ukázal jen na Vaněčka. Ten má za sebou úspěšnou premiérovou sezonu v NHL, v níž si připsal ve 36 startech 21 výher a úspěšnost zásahů 90,8 procenta.

Pětadvacetiletý gólman skončil také šestý v anketě o nováčka roku. Mezi brankáři byli k mání i hvězdný Carey Price a Petr Mrázek s Davidem Rittichem a Josefem Kořenářem, ale Seattle se rozhodl pro Chrise Driedgera a Joeyho Daccorda.

Seattle Kraken si společně s třemi gólmany vybral dvanáct obránců a patnáct útočníků. Kapitánem by se mohl stát Giordano, který stejnou funkci zastával i v Calgary, odkud přišel.

Základ obrany by měl tvořit společně s ním Adam Larsson a Jake Oleksiak. V útoku patří k nejznámějším jménům Yanni Gourde, Jordan Eberle a Jared McCann.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme