Plážová volejbalistka Nausch Sluková má covid, v Tokiu už je třetím nakaženým českým sportovcem

Dalším českým sportovcem, který byl v dějišti olympijských her v Tokiu pozitivně testován na koronavirus, je plážová volejbalistka Markéta Nausch Sluková. Už na začátku týdne se pozitivní test na koronavirus objevil u plážového volejbalisty Ondřeje Perušiče, stolního tenisty Pavla Širučka, lékaře a člena realizačního týmu Vlastimila Voráčka a trenéra Simona Nausche.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio (Aktualizováno: 12:29 22. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto)

Beachvolejbalistka Markéta Nausch Sluková (archivní foto) | Zdroj: Sport Invest

Nausch Sluková musí na deset dnů do izolace a s Barborou Hermannovou tak nezasáhnou do olympijského turnaje, do kterého měly vstoupit v sobotu.

Nausch Sluková měla hrát na třetí olympiádě a odkládala kvůli Tokiu založení rodiny. V Londýně 2012 byly s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou páté, v Riu de Janeiro hrály s Hermannovou a po bojích ve skupině vypadly v předkole play off.

„Teď převažuje obrovské zklamání a já vím, že se ve světě dějí horší věci, ale popravdě v tom našem sportovním mikrosvětě, je pro mě smutné, že jsme s Bárou musely tu naší cestu do Tokia ukončit takovým způsobem,“ podělila se o své pocity s Radiožurnálem Nausch Sluková.

Jako první se onemocnění covid-19 objevilo hned po sobotním příletu speciálu z pražských Kbel do Japonska u lékaře Vlastimila Voráčka, ortopeda tenisových týmů, kterého nominoval Český tenisový svaz.

V izolaci je i plážový volejbalista Ondřej Perušič, u něhož nákazu odhalily v neděli každodenní testy v olympijské vesnici. Třetím pozitivním byl Simon Nausch, manžel Slukové a trenér českého páru. Ve středu přišel o start ve stolním tenisu Pavel Širuček.

Probíhá vyšetřování

Předseda Českého olympijského výboru (ČOV) Jiří Kejval a místopředseda Filip Šuman začali vyšetřovat události v olympijském speciálu, kterým v pátek odletěli do Tokia Češi, u nichž se objevil koronavirus.

Dohlížet na vyšetřování bude ombudsman ČOV Alexander Károlyi. „Toto vyšetřování se konkrétně zaměří na to, zda byla dodržena všechna bezpečnostní opatření proti šíření nemoci covid-19 před, v průběhu a po charterovém letu a jestli někteří jednotlivci při cestě nezanedbali své povinnosti. Výsledek vyšetřování bude zveřejněn do 14 dnů,“ uvedl ČOV v tiskové zprávě.

Speciálem cestovalo 42 lidí včetně čtrnácti sportovců. Aktuálně se vedle už nakažených řeší další dva podezřelé případy českých sportovců. V karanténě nebo v samoizolaci jsou z letadla všichni, sportovci ale mohou trénovat a soutěžit s výjimkou nakažených.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme