InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

V krumlovském OČKU se očkuje naposledy, v Českých Budějovicích není ukončení provozu na pořadu dne

Ilustrační foto , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Ilustrační foto     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

JIŽNÍ ČECHY – Čtvrtek 22. července je poslední den, kdy se očkuje v očkovacím centru v Českém Krumlově. „Dále bude probíhat očkování v ambulanci nemocnice,“ upřesnil mluvčí Jihočeského kraje Radek Šíma. Doplnil, že další pevné termíny ukončování činnosti OČEK v jednotlivých okresech nejsou stanoveny. „Uzavírání bude odvislé od zájmu o očkování,“ konstatoval.

 

To, jak bude činnost jednotlivých očkovacích center utlumována, se děje ve vzájemné spolupráci jednotlivých OČEK, nemocnic, pod které spadají, a vedení kraje. Například v Jindřichově Hradci je stanoven termín na 13. srpna. V Písku a ve Strakonicích už je také víceméně jasno. „Lidé, kteří se chtějí nechat očkovat v píseckém OČKU, si musejí pospíšit a registrovat se nejpozději do konce července. Provoz očkovacího centra v areálu nemocnice bude totiž po letních prázdninách výrazně omezen či ukončen," uvedla členka představenstva nemocnice Dana Čagánková. Ve Strakonicích je tomu podobně. „Předpokládáme, že provoz OČKA bude nejpozději během září ukončen. Zvrátit by to ještě mohlo rozhodnutí, že bude potřeba alespoň části populace poskytnout třetí dávku vakcíny," prohlásil šéf očkování Michal Pelíšek.

Jasný termín zatím nemají v Prachaticích. „Do 10. srpna v OČKU určitě budeme, pracovní verze zatím je, že bychom současné stanoviště opustili koncem prázdnin a přesunuli bychom očkování do improvizovaných prostor nemocnice," řekl šéf prachatické nemocnice Michal Čarvaš. Záležet podle něj bude, jestli nedojde na přeočkování třetí dávkou. „Pokud by na to mělo dojít a přeočkování by bylo stanoveno po devíti měsících, od září bychom jeli hodně třetích dávek a nemělo by cenu OČKO opouštět," zdůraznil.

Zvažuje kraj například, že by některé OČKO zůstalo ve stálém provozu? „Vše bude závislé na dalším vývoji situace kolem pandemie a zájmu o očkování. V každém případě počítáme minimálně s jednou ambulanci v každé nemocnici, kde by očkování pokračovalo," upřesnil mluvčí kraje Radek Šíma. Útlum se aktuálně vůbec netýká jihočeské metropole. „V Českých Budějovicích zatím není na pořadu dne, vše pokračuje ve standardním režimu," zmínila mluvčí českobudějovické nemocnice Iva Nováková.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Honem Burešovo vovce, mazejte se nafetovat.

    Vloženo 22.7.2021 21:44:55

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace