Na poslední cestu herce, glosátora a zpěváka doprovodilo okolo 50 lidí. Smuteční obřad začal v 15:30 a dorazili skutečně jenom ti, co byli hercovu srdci nejbližší. Jako první se ke krematoriu dostavila Lasicova dcera Žofia, kterou následovala jeho švagrová, herečka Emília Vášáryová (79), a druhá dcera Hana i s rodinou. Po nich přišla vdova Magda, kterou si čeští diváci zamilovali coby rozvernou paní správcovou v komedii Postřižiny.

Lasicova životní partnerka dorazila celá v černém. S půvabným kloboučkem na hlavě, takzvaným fascinátorem, a vzdor svému žalu, který v ten těžký den musela pociťovat, se snažila přítomné hosty vítat s úsměvem. Široký úsměv na tváři jí vykouzlil herec Bolek Polívka (71), jenž s Lasicou léta hrál v divadle. Milan Lasica byl rovněž častým hostem v jeho Manéži.

VIDEO: Poslední poklona Milana Lasici (†81): Video z posledních vteřin před smrtí

Video
Video se připravuje ...

Poslední poklona Milana Lasici (†81): Video z posledních vteřin před smrtí Pluska.sk

Bolka doprovodila manželka Marcela, jež v ruce nesla kytici, ze které vlálo hned několik stuh. Na jedné byl nápis: Děkuji ti za všechno - Bolek Polívka s rodinou. Na dalších Chantal a Vladimír, Jitka Čvančarová s rodinou či Martin Hofmann s rodinou. Bolek byl takovým poslem z Brna, kde Lasica tak často a rád vystupoval.

Mezi hosty byl například ředitel Studia L+S Pavol Danišovič, kapelník Juraj Bartoš (53), který byl s Lasicou v momentě, kdy mu na vystoupení s orchestrem Bratislava Hot Serenaders selhalo srdce, nebo šéf hudebního festivalu Pohoda Michal Kaščák (49).

Zatímco všichni po skončení vyšli hlavním vchodem, rodina se rozhodla pro zadní východ a v tichosti odjela.

Fotogalerie
113 fotografií