Jihomoravští hasiči ukončili odstraňování následků tornáda

Poděkoval i nový generál

Včera, tedy 28 dní po ničivém tornádu, hasiči ukončili poslední činnosti související s odstraňováním následků pohromy na Hodonínsku a Břeclavsku.

Likvidační práce tak byly ukončeny a všechny postižené obce mohly být předány starostům. Poslední standardní Krizový štáb Jihomoravského kraje za účasti složek integrovaného záchranného systému (IZS), kterého se zúčastnil také generální ředitel HZS ČR genmjr. Vladimír Vlček.



Na tiskové konferenci po jednání krizového štábu poděkoval všem zasahujícím složkám IZS a vyzdvihl velmi kvalifikované a erudované vedení krizového štábu, v čele s hejtmanem Janem Grolichem. Teď nastane proces vyhodnocování jednotlivých fází této mimořádné události od prvotního nasazení, procesu evakuace, záchrany, až po fázi likvidačních prací.  

Hasiči se vrací na své stanice do Pardubického kraje

Bohužel, pro obyvatele postižené oblasti, je konec ještě daleko. Teprve teď přicházejí na řadu se svojí pomocí tolik potřební zedníci, pokrývači, a další odborní řemeslníci, kteří pomohou s opravami a s obnovou zasaženého území, aby lidé opět měli své domovy.

A hasiči jsou samozřejmě nadále připraveni pomoci v případě nouze, s výjezdem ze svých standardních dislokací.

(pšt, hasicskelisty.cz, zdroj a foto: HZS JMK)