Smrt Petra Kellnera: To ticho! Že by...? Slavná tvář se ozvala

23.07.2021 14:58

Publicista a bývalý předseda strany Věci veřejné Radek John prozradil, co se mu honí hlavou. A není to nic pěkného, spíš samé otázky. Jde o smrt Petra Kellnera. „Vyslechl už někdo přeživšího svědka? Ví už někdo, co se vlastně stalo?“ ptá se John.

Smrt Petra Kellnera: To ticho! Že by...? Slavná tvář se ozvala
Foto: Reprofoto výroční zpráva PPF
Popisek: Miliardář Petr Kellner (1964-2021)

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí
John se na svém facebookovém profilu vrátil ke smrti nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. „Na konci března zaplavily média články o tragické havárii helikoptéry, při které zemřel i Petr Kellner. O tom, co přesně se stalo, proč se to stalo a jak se to stalo, se pouze spekulovalo. A pak všechno utichlo,“ popisuje bývalý politik překvapeně.

„Předběžná zpráva o vyšetřování a příčinách neštěstí měla být podle místních autorit vydána 13. dubna. Vyveďte mne z omylu, jestli se mýlím, ale v České republice o tom nevyšla ani řádka. Stejně jako dodnes nevyšla ani řádka o tom, jak pokračuje vyšetřování. Ale co mne udivuje nejvíc? To se nikdo z českých novinářů nepokusil získat svědectví jediného přeživšího tu děsivou havárii? Anebo se pokusil, a jediný svědek o tom odmítl mluvit? Zaznamenal někdo z vás v měsících, které uplynuly od havárie, nějakou další informaci, co se vlastně stalo, anebo taky jenom ticho po pěšině?“ ptá se dále John.

Petr Kellner zemřel 27. března 2021 při nehodě helikoptéry Eurocopter AS 350 na Aljašce severně od ledovce Knik v pohoří Chugach, asi 80 km východně od hlavního města Anchorage, při tzv. heliskiingu. Nehoda si vyžádala pět obětí na životech.

reklama

autor: AZy

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…