Další Tygr jde do Winnipegu. Rukavice klidně zahodím, slibuje Böhm

Foto: Martin Voltr

Libereckou organizaci letos opouští směrem do zámořských juniorských soutěží hned několik mladíků. Jedním z nich je i obránce Martin Böhm, jenž podepsal kontrakt s týmem Winnipeg ICE a zahraje si Western Hockey League.

„Moc to pro mě znamená, byl to takový můj menší cíl, už když jsem byl mladší. Je skvělé vidět, že i přes tu minulou sezonu o mě měli v Kanadě zájem. Jsem fakt rád, že to vyšlo, i když věřím, že letošní sezona nebude v české juniorské soutěži vůbec špatná,“ říká osmnáctiletý Böhm.

Winnipeg si ho vybral z 59. příčky letošního draftu CHL, čímž převážil preference českého zadáka právě směrem do Kanady. Řešil totiž ještě případné angažmá v USHL.

„Řešili jsme už déle, že bych to chtěl zkusit v Severní Americe. Nakonec klapla kanadská soutěž, která je asi ještě o trošku kvalitnější. Porvu se o tam místo a budu chtít dosáhnout na týmový i individuální úspěch,“ ujišťuje.

Odchovanec vimperského hokeje strávil posledních pět let pod Ještědem. S libereckým dorostem slavil v roce 2019 zlato na mistrovství republiky v Ostravě, je tak stále ještě úřadujícím šampionem. V posledních dvou ročnících už nastupoval i za seniorské mužstvo Benátek nad Jizerou, kde ve 22 utkáních vstřelil čtyři góly.

Stejně jako jeho spoluhráč Tomáš Cibulka, jenž si zahraje quebeckou ligu, udělá i Martin Böhm životní krok do neznáma. Vzhledem k tomu, že v Liberci bydlí bez rodiny, ale strach nemá.

„Vím od ostatních, kteří si tím prošli, že to nic jednoduchého nebude. Naštěstí jsem se už trošku osamostatnil, každopádně to bude úplně jiné než mezi svými tady v Liberci. Ale strašně se těším a věřím, že mě to po lidské stránce, jazyka nebo kultury, obohatí,“ těší se člen širšího kádru juniorské reprezentace.

Připravený bude i na tvrdost, kterou je Western Hockey League ve srovnání kanadských juniorek vyhlášená. „Nejsem úplně ten, kdo by vyhledával tvrdou hru, ale když to bude potřeba, nebudu mít strach zahodit rukavice a někomu se postavit. Jinak čekám, že tam každý zápas bude velmi kvalitní a že bude chodit i dost lidí,“ doufá Böhm.

Foto: Martin Voltr

Posledním českým hokejistou, který oblékal dres Winnipeg ICE, byl v sezoně 2019/20 útočník Michal Teplý. Premiérový ročník se mu tehdy vydařil fantasticky, díky 63 bodům ovládl statistiky nováčků v celé soutěži a krátce nato podepsal smlouvu s Chicagem.

I Teplý navíc mířil do Kanady z liberecké organizace. Böhm tak od něj vyzvídal informace o týmu i o cestování. Vždyť Winnipeg je nejvýchodněji postaveným městem v celé WHL, od Vancouveru ho dělí 2300 kilometrů!

„Michal mi říkal, že do západních měst je to autobusem den cesty. Nejspíš se toho najezdíme dost. Cestování se ale nebojím, i když to občas asi bude nekonečné,“ dodává Böhm s úsměvem.

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz