FORTUNA:LIGA 2021/22 na startovním roštu (4/4)

23.07.2021, 16:54
Názory a komentáře
Za námi je napůl úspěšný čtvrtek v evropských pohárech, před námi sobotní výkop sezony 2021/2022 ve FORTUNA:LIZE. Po zápasové stránce klidný pátek tedy pojďme využít k tomu, abychom se detailněji podívali na dění ve čtyřech nejlepších týmech uplynulého ročníku.

Poslední den před začátkem prvního kola přinesl rozuzlení hned dvou velkých ság v kádrech reprezentantů naší ligy v Evropě. Podle očekávání Michael Krmenčík zamířil do Slavie, kde jej představil Petr Čtvrtníček. David Houska nakonec přeci jen zůstane v české lize, jeho novým působištěm je Jablonec.

I závěrečný díl jsme si pro Vás připravili ve stejném formátu, jako ty předchozí tři.. Redaktoři EuroFotbalu Martin Vejdělek a Ondřej Vaculík zaměřili na čtyři hlavní body. První z nich předkládá proklamované cíle mužstva, jež jsou založena na líbivých prohlášeních majitelů či trenérů, ale též na výsledcích z posledních ročníků. Dále je pozornost věnována doposud uskutečněným změnám v kádru, na který navazuje výsledkový servis z předsezonní přípravy. Poslední bod vyplňují predikce obou redaktorů s tipy na umístění celku po základní části, které vycházejí z předchozích částí textu i subjektivních pocitů a dojmů.

Pozorným čtenářům a fanouškům českého fotbalu zřejmě neuniklo, jaká mužstva jsou nyní na řadě. Nicméně přesto si to pojďme nyní zrekapitulovat. Senzační účastník předkol Konferenční ligy Slovácko včera nezvládlo první zápas v bulharském Plovdivu, jak to s jeho šancemi vypadá v lize? A jak zbrojí Jablonec na třetí předkolo Evropské ligy? Na závěr pak to, co zajímá asi nejvíce lidí - účastníci bojů o Ligu mistrů v podobě obou pražských "S”. Zajímavé to je z toho pohledu, že výrazně větší zásah do kádru se tentokráte konal v Edenu.

1. FC Slovácko


Cíle pro sezonu

Tak jsme si to užili, bylo to fajn, ale teď se vrátíme na zem... anebo ne? Skromní Moravané pokořili doposud nejvyšší kótu, avšak pobyt vysoko by si před dříve či později očekávaným sestupem rádi prodloužili na co nejdelší dobu. V Uherském Hradišti došlo k víceméně očekávaným úpravám, hlavní strůjce úspěchu Martin Svědík se nicméně nikam nehnul. Totéž platí o hráčském kádru až na nejlepšího střelce uplynulé sezony, jenž každopádně hned čtyři ze svých deseti ligových zásahů vsítil z penalt (ty si nyní na bedra znovu může vzít neméně spolehlivý Vlastimil Daníček). Mnohými požadované omlazení bylo tedy odloženo, to však nemusí být nutně na škodu. Slovácko může těžit se sehranosti a nabranými zkušenostmi z bojů v horní polovině tabulky. Boj o Evropu lze klidně směle vyhlásit.

Obměna soupisky

Cesty z Ostravy nevedou jen do Zlína, ale též dál na jih po dosud virtuální dálnici na Břeclav. Zatímco Daniel Holzer se k řece Moravě podívá prvně, Ondřej Šašinka už v 1.FC jednou hostoval. I tentokrát si užije hostování, to Holzer z Baníku definitivně přestoupil. Snad ještě důležitějšího muže ale Slovácko přetáhlo z Liberce. Filip Nguyen ztratil v severočeském Slovanu pozici gólmanské jedničky a údajně se s klubem od řeky Nisy nerozešel v dobrém. Jinak by tomu mělo být v Hradišti, kde na něj Svědík bude sázet před Vítem Nemravou i Pavolem Bajzou. Mladý Černohorec Marko Merdović se bude snažit prosadit na kraji obrany.

V renesanci Jana Klimenta věřil málokdo. Snad ani Slovácko ne, neboť jedna z hvězd Eura do 21 let v roce 2015 zamířila po střeleckém obrození do krakovské Wisly, a to zcela zadarmo. Jinak se z Hradiště poroučeli jen Filip Kubala s Jakubem Rezkem, přičemž oba by se Moravu měli po roce stráveném v Hradci Králové měli vrátit. Novou výzvu původně hledal zkušený obránce Stanislav Hofmann, po nikam nevedoucích jednáních se však rozhodl na Slovácku zůstat.

Výsledky v přípravě

1. FC Slovácko - MFK Vyškov 6:1
1. FC Slovácko - 1. SK Prostějov 5:0
1. FC Slovácko - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:0
FK Orenburg - 1. FC Slovácko 2:2
KS Cracovia - 1. FC Slovácko 0:1
1. FC Slovácko - Nyíregyháza Spartacus 1:0
Paksi FC - 1. FC Slovácko 1:2

Bilance Slovácka v přípravě: 6 výher — 1 remíza — 0 porážek

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Jen minimum hráčů Slovácka ví, jaké to je hrát vedle domácích soutěží zároveň i kontinentální poháry. Ano, zkušenosti takového Milana Petržely mohou mužstvu pomoci, nicméně v případě postupu byť jen do třetího předkola mohou vinou náročného programu Jihomoravané ztratit několik cenných bodů s potenciálními tabulkovými konkurenty. Navíc dění na přestupovém trhu zrovna nenasvědčuje vysokým ambicím, neboť odchod loni veledůležitého Jana Klimenta nebyl vykompenzován žádnou adekvátní náhradou a je otázkou, jak moc dokážou tým táhnout Rigino Cicilia či Václav Jurečka. O posílení tak můžeme mluvit snad jen v brankovišti, kde po nepřesvědčivých výkonech loňské brankářské dvojice dostane příležitost znovu se uchytit Filip Nguyen. Tip: 8. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: V průběhu přípravy sice Slovácko střílelo méně branek, šance ovšem nikam nezmizely. Pouze je Moravané přestali bezpečně proměňovat. Gól si připsaly všechny tři posily do pole, jinak ale Svědík nebyl s výkony nových mužů zcela spokojen. Formu hledá především Šašinka, i proto v útoku začne Rigino Cicilia, jenž po odchodu Klimenta konečně může naplno zazářit. Klacky pod nohy hodilo též zranění Milana Petržely, který vynechá minimálně první utkání v Evropské konferenční lize. Ne vše tedy bylo v přípravě Hradišťanů ideální, přesto Svědíkova družina ani jednou neprohrála a jen čtyřikrát lovila merunu z vlastní svatyně. Práce na ofenzivní činnosti může vyvolat zdání, že Slovácko začíná trochu bláznit, tradiční Svědíkova zbraň v podobě pevné obrany ale pořád zůstává ať už vzadu hrají tři nebo čtyři obránci. Start sezony bude náročný, těžko si však představit, že se z něj protřelý soubor katastrofálně sesype. Střed tabulky musí být splnitelným minimem, při dobré konstelaci se Moravané mohou prodrat i do skupiny o titul. Tip: 6. místo.

FK Jablonec


Cíle pro sezonu

Po velmi zdařilém finiši minulé sezony, během něhož Jablonečtí prohráli jen jednou v posledních čtrnácti kolech, potřebují na tyto výkony navázat i nyní. Los k nim totiž na samotný úvod sezony zrovna dvakrát přívětivý nebyl a hned v prvních dvou týdnech se střetnou se dvěma těžkými vahami. V lize budou Severočeši tradičně cílit na účast v příštím ročníku evropských pohárů, nicméně ta zase tak atraktivní není. S výjimkou mistra totiž všichni ostatní postupující budou hrát jen předkolo Konferenční ligy, tudíž by veškeré soustředění Jablonce mohlo směřovat k letošnímu předkolu Evropské ligy. Soupeř v podobě Celticu nebo Midtjyllandu rozhodně snadný nebude, na druhou stranu je to pro klub velká příležitost vykoupit se z předchozích nezdarů. Poslední dvě účasti v pohárech totiž skončily fiaskem v podobě vypadnutí s Pjunikem Jerevan a Dunajskou Stredou.

Obměna soupisky

Petr Rada sice přišel o svého středopolaře Roberta Hrubého, jemuž vypršelo hostování z Ostravy, další z hostů Jaroslav Zelený se ale naopak stal kmenovým hráčem Jablonce, kde se potká i s dalším bývalým slávistou Tomášem Malínským. Opačným směrem zase putoval loni nejlepší střelec zeleno-bílých Ivan Schranz.

A k hráčské výměně došlo i s druhým z vršovických celků. Minimálně pro tuto sezonu bude dres klokanů oblékat Jan Chramosta, naopak v Podještědí se bude po lajně prohánět Antonín Vaníček. Asi největší posilou je však ta zatím poslední představená, po neúspěšném jednání o zahraničním angažmá se totiž bude v jabloneckém dresu prohánět David Houska. Další poměrně velkou posilou pak je Michal Surzyn, jenž loni pomohl k úspěšné nováčkovské sezoně Pardubicím. S týmem je i navrátilec z hostování Tomáš Čvančara, jenž by měl v kádru zaujmout místo po Schranzovi.

Výsledky v přípravě

Dynamo Drážďany - FK Jablonec 3:1
FK Jablonec - FK Varnsdorf 2:0
FK Jablonec - AC Sparta Praha B 1:1
FK Jablonec - FC Dinamo Moskva 2:0

Bilance Jablonce v přípravě: 2 výhry — 1 remíza — 1 prohra

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Odchod Ivana Schranze sice bude velkou ztrátou, nicméně jinak nelze počínání Jablonce na přestupovém trhu hodnotit jinak než pozitivně. Díky setrvání Zeleného zůstala loni třetí nejlepší ligová obrana kompletně pohromadě, navíc možnosti v ní rozšířil ještě Michal Surzyn. Rovněž v záloze to po příchodu Vaníčka s Houskou a Malínským vypadá více než slušně, a na hrotu je stále k dispozici zkušený a prověřený Martin Doležal, jehož minimálním přínosem za sedm kompletních sezon v týmu je osm branek, hned pětkrát se ale dostal dokonce do dvouciferných čísel. I přes tato všechna pozitivní fakta je nepravděpodobné, že by se celá sezona nesla v duchu závěru té loňské, o poháry by však na severu Čech opět měli aktivně bojovat. Tip: 4. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Konečně se Jablonec nemusí cítit jako drancované údolí. S odchodem Schranze se tak nějak počítalo, i tak má Rada pořád k dispozici elitního střelce. Náhradník k Doležalovi by se každopádně šiknul, i proto Severočeši nadále moniturují trh s hráči. Nejistá je budoucnost Jovoviće, zbytek kádru ale vypadá připraven na výkop, zvlášť když uvážíme, že Rada není fanouškem rotací a častých změn v základní jedenáctce mužstva. Nejvíc si zkušený lodivod pochvaloval pokračování "prodloužené ruky” v osobě Hübschmana a setrvání Zeleného, jenž se po úvodních rozpacích až nečekaně lehce uchytil ve středu defenzivy. Její síla ještě poroste s uzdraveným Liborem Holíkem. Stabilita je na Střelnici zkrátka klíčem k úspěchu a Rada s klubovým prezidentem Miroslavem Peltou na tom nehodlají nic měnit. Tip: 3. místo.

AC Sparta Praha


Cíle pro sezonu

Černé logo sice vyvolalo u konkurence (především slávistů) jistý posměch, sami hrdí sparťané si ovšem ve většině cestu k pozměněnému štítu našli. Proměnou znaku a pochopitelně také soupisky ale novoty na Letné neskončily. Bořek Dočkal a spol. se totiž od června navlékají do dresů od výrobce s třemi pruhy na ramenou, které odkazují k slavným devadesátkám. Tehdy Sparta dominovala takovým způsobem, jenž v Česku neměl obdoby... až dodnes. Jenže sešívaný rival z protějšího břehu Vltavy pořád sílí a slavné letenské časy posílá do zapomnění. S tím se Tomáš Rosický rozhodně nechce smířit. Letošní volání "teď to konečně přijde" zní s výše jmenovanými změnami důvěryhodněji než v nedávné době, na lavičce navíc konečně sedí zaručený recept na úspěch, jenž zatím Spartu posunul alespoň na druhou příčku. Teď už se však Pavel Vrba musí z války vrátit s titulem v rukou.

Obměna soupisky

Mohou sparťané konečně přestat s kousáním nehtů po každém přesunu míče na levou stranu obrany? Na Caspera Højera míří z Dánska výborné preference, kvůli nimž se do někdejšího běka Aarhusu vkládají velké naděje. Zasloužené odměny se za nebývalý kariérní růst dočkala rychlonožka Jakub Pešek, jež se oklikou přes České Budějovice a Liberec vrátila do milovaného klubu. Højerem a Peškem však nakupování Sparty končí, pokud tedy nebudeme počítat očekávané vyplacení Dávida Hancka z Fiorentiny. Jinak Vrbův kádr nabobtnal díky navrátilcům z hostování — brankář Dominik Holec chce po povedeném půlroce v Częstochowé lépe konkurovat Florinu Niţovi, Jan Fortelný se vrátil z Teplic (v přípravě je však limitovalo zranění), Václav Drchal z Mladé Boleslavi a Matěj Pulkrab zase z Bohemians.

Kudlu do zad vrazil fanouškům Srdjan Plavšić, jenž hryzl do zakázaného ovoce a přesunul se do slávistického Edenu. Další odchody sparťané spíš uvítali. Trápící se Michal Trávník byl vysvobozen Kasimpaşou, v Turecku nakonec natrvalo zůstává také Benjamin Tetteh, neustále kritizovaný Matěj Hanousek dopadl ještě slušně ve Wisle Krakow okusí na rok polskou soutěž. Mladý stoper Dominik Plechatý s připravuje s Mladou Boleslaví, nejlepší ligový střelec v ročníku 2019/20 Libor Kozák rozšířil českou kolonii v Puskás Akadémii, vedle něhož se Sparta rozloučila též s Ondřejem Zahustelem, útočník Ondřej Novotný hostuje společně s Filipem Havelkou v Liberci. V Baníku se chce znovu chytnout David Lischka, Daniel Horák se připravoval s Teplicemi, kde zůstává brankář Jiří Čtvrtečka, Jiří Kulhánek bude hrát v druholigové Dukle.

Výsledky v přípravě

AC Sparta Praha - Sokol Hostouň 8:1
AC Sparta Praha - FK Dukla Praha 7:0
AC Sparta Praha - SK Líšeň 1:0
PFK Arsenal Tula - AC Sparta Praha 1:4
SV Spittal - AC Sparta Praha 1:4
Wolfsberger AC - AC Sparta Praha 3:2
FK Dynamo Moskva - AC Sparta Praha 2:2

Bilance Sparty v přípravě: 5 výher — 1 remíza — 1 prohra

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Na Letné v minulé sezoně konečně stabilizovali výkonnost a o body je obírali s výjimkou Českých Budějovic zásadně jen celky z horních pater tabulky. Udržet si přesvědčivé výsledky proti těm slabším celkům bude základním stavebním kamenem pro úspěšnou sezonu Sparty, pokud ale chtějí provětrat Slavii, musí zlepšit i své počiny proti aspirantům na poháry. A zejména právě v utkáních s úhlavním rivalem, jemuž v minulé sezoně v žádném ze tří soutěžních zápasů nedokázala vsítit branku. Letenští v letním přestupovém období udržel kádr převážně český a tak, jak by se mělo, cizince přivádějí pouze jako hráče do základu. Ačkoliv Ondřej Čelůstka či David Moberg Karlsson se třeba do základu začlení, tak bez zajímavosti není fakt, že zatímco útok a záloha proti Rapidu byly ryze české, tak všichni obránci i brankář se řadí mezi legionáře - taková situace nebyla běžná ani během působení Andrey Stramaccioniho. Nicméně, i přes spoustu nedostatků, které Sparta má, to konečně vypadá, že nastolený směr by mohl přinést v blízké době ovoce. Tip: 2. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Vrbův úvod ve Spartě musel fanoušky tuhých obran šokovat. Na začátku ročníku ovšem vypadá situace v zadních řadách lépe. Přišla vytoužená posila, po dlouhých absencích se vrací Lukáš Štetina a dokonce i Filip Panák, také Andreas Vindheim konečně vypadá zdravotně při síle. Letenští se tak nemusí příliš obávat očekávaného odpočinku Ondřeje Čelůstky po náročném Euru. Příchod levonohého Højera zvyšuje variabilitu při standardních situacích, sama dánská posila pak přináší nové řešení útoků v podobě dalekonosných pumelic. Početně je Vrba připraven, kvalita ovšem teprve bude prověřena. Leccos naznačilo první utkání 2. předkola Ligy mistrů ve Vídni, po němž se prostor otvírá například pro mladého Adama Gabriela, zároveň po porážce od Rapidu zinentizvněla již tak častá kritika na nestíhajícího Dočkala a otazníky nad uplatněním Adama Hložka na pozici osamoceného útočníka. Otazníků zkrátka zbývá dost na to, aby šlo s jistotou říct, že panování Slavie skončí. Tip: 2. místo.

SK Slavia Praha


Cíle pro sezonu

Tady si nemohou dávat za cíl nic jiného, než potřetí za sebou obhájit titul. S největší pravděpodobností totiž budou mít jen jednoho reálného vyzyvatele v podobě pražské Sparty, s níž si ale umí v poslední době poradit. Do toho se do Edenu nastěhovalo hned několik nových tváří, které mají pomoci okysličit tým a také vybojovat úspěchy i na dalších frontách. Slávisti tak zejména v prvních týdnech sezony budou věnovat pozornost zejména předkolům, kde cílem opět není nic menšího, než postup do základní skupiny Ligy mistrů. To samozřejmě bude těžký oříšek, nicméně minimálně postup do Evropské ligy by si ve Vršovicích uhlídat měli. Jinak totiž jejich letní posilování přijde vniveč.

Obměna soupisky

Ve Slavii se přes léto událo mnoho změn. Petar Musa se alespoň prozatím vrátil z hostování v Unionu Berlín, součástí týmu se po návratu z Mladé Boleslavi i Ladislav Takács. V sešívaném dresu bude rovněž nastupovat několik úplně nových tváří. Ať už jako dvojka či jako náhrada za Ondřeje Koláře přišel z Olomouce gólman Aleš Mandous, obranné řady po neúspěšném rokování ohledně Sheriffa Sinyana vyztuží Aiham Ousou ze švédského Häckenu. Další posilování už se konalo spíše směrem dopředu. Do středu pole přišel šikovný dánský středopolař Mads Madsen z Lince, hodně pikantní posilu přivedlo vedení Jindřichu Trpišovskému na křídlo. Po konci ve Spartě tam totiž bude účinkovat Srdjan Plavšić. Ofenzivní možnosti pak rozšířili rovněž univerzálové Ivan Schranz s překvapivou akvizicí Ubongem Ekpaiem, střílení branek bude mít na starosti Michael Krmenčík, jehož hostování z Brugg bude automaticky přetaveno v přestup, kvalifikuje-li se Slavia do Ligy mistrů.

Samozřejmostí při takovémto množství posil je i řada odchodů. Už nastálo byli z kádru červenobílých uvolnění Jaroslav Zelený, Jakub Jugas, Tomáš Malínský či Martin Vantruba, naopak třeba Patrik Hellebrand s Ondřejem Karafiátem putují na další hostování. Vypůjčen byl i brankář Jan Stejskal, jenž se stal součástí dohody o Mandousově příchodu a v nejbližší době jej budeme vídat v gólmanském dresu Olomouce. Hostování Simona Deliho z Brugg vypršelo, a i když se jej belgický klub údajně snažil Slavii "přimontovat” ke Krmenčíkovi, asi už reprezentant Pobřeží slonoviny dres s hvězdou na hrudi oblékat nebude. Ve hře pak prý je už jen odchod Abdallaha Simy.

Výsledky v přípravě

SK Slavia Praha - Piast Gliwice 1:1

Bilance Slavie v přípravě: 0 výher — 1 remíza — 0 porážek

Skromná predikce

Predikce Martina Vejdělka: Samozřejmě, že je mimořádně náročné skloubit boje ve FORTUNA:LIZE a mezinárodních pohárech, nicméně sešívaní v předchozích letech ukazovali, že je to příliš nepoznamenává. K dispozici navíc mají mimořádně široký kádr a i na úvod sezony i schůdný los, tudíž tímto úkolem by se mohli prokousat bez větších ztrát. Otázkou samozřejmě je, jak zapadnou nové posily, zejména potenciálně drahý Michael Krmenčík může být pod tlakem, stejně jako exsparťan Srdjan Plavšić. Vedle toho je ale důležité také udržet pohodu v týmu. Například Janu Kuchtovi by se nemuselo líbit, že mu reprezentační snajpr ubírá herní vytížení, Nicolae Stanciu či Abdallah sima by zase mohli být poznamenaní krachem přestupových jednání. Zároveň se příznivci musí modlit, aby se stopeři chytli a drželo jim zdraví - při trestu Kúdely totiž mají aktuálně k dispozici na post středního obránce k Davidu Zimovi nevyzkoušeného Aihama Ousoua a spolu s ním Ladislava Takácse s Tarasem Kačarabou, kteří toho zatím v červenobílém dresu mnoho nepředvedli. Tip: 1. místo.

Predikce Ondřeje Vaculíka: Výraznou obavu vyvolává snad jen zapojení reprezentantů, kteří ještě na začátku července létali do Ázerbájdžánu. Především Jan Bořil vypadal, že po náročné sezoně toho má tak akorát, přitom slávisté za něj nemají přímou náhradu. V přípravě nalevo suploval Zima, dozadu se může stáhnout také Oscar, ten už si ale přece jen začal zvykat na zálohu. Uplynulé týdny navíc neproběhly zcela podle plánu a jediný připravný duel sotva mohl Pražany na sezonu kvalitně připravit. Sešívaným však hraje do karet vcelku snadný rozjezd a podle papírových předpokladů by minimálně prvními třemi koly měli projít bez ztráty kytičky. Po hledání spolehlivého střelce vzniká najednou přetlak v útoku a takoví Tecl s Van Burenem budou po očekávaném příchodu Krmenčíka žhavými adepty na hostování. To jsou však spíše příjemné starosti, na druhé straně Vltavy se přece jen pořád řeší víc problémů. Tip: 1. místo.

Autor: Martin Vejdělek, Ondřej Vaculík

Komentáře (129)

Přidat komentář
oli9

Slovácko do toho 6. místa by to byl zase úspěch

Reagovat
PavlíčeQ

V podání Jablonce trochu zvláštní přestupák, po delší době nedošlo na průvan v kádru a přesto hodně fanoušků nespokojených. Včetně mě. Před příchodem Housky bych hodnotil 3-, takhle 2-. Za mě Houska určitě lepší volba než Budínský. Akorát mě trochu štve, že podepsal den před startem sezóny. Celou přípravu trénoval sám a než se sžije s kádrem, tak to taky chvilku potrvá.

Na čistou 2 by ještě musel přijít útočník, na 1 pak zkušený stoper. Útočník asi ještě dorazí (ale pozdě), zkušený stoper už ovšem nikoliv.

Na druhou stranu jsem rád, že skončil Jovovič. Svůj výkonnostní vrchol měl hned na začátku angažmá, kdy ho obránci v lize ještě neznali a nevěděli jak na něj. Pak už šel dolů a i když občas zahrál výborně, tak ty horší zápasy převažovaly. Navíc ta jeho úspěšnost střelby. V každým zápase alespoň jedna střela někam na praporek nebo ke kauflandu pod střelákem. Byl nejvyšší čas dát prostor jiným.

Pozitivní je, že až na Čvančaru snad všichni absolvovali kompletní přípravu. Fyzicky hráče Rada dokáže připravit výborně, takže je fajn, že ten drill podstoupili všichni až na toho Housku.

Teď si jen přát i přes trochu rozpačitý léto úspěch v lize a hlavně v pohárech.

Reagovat
Rarášek

Tyvole ajo.

Houska Pěknej přestupák.

Reagovat
mistr129

Ta "inside informace", kterou se včera dozvěděli fanoušci na besedě, byl ten Houska, nebo ještě něco jiného?

Reagovat
PavlíčeQ

Byl to Houska.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pablos

Houska Ani jsem netušil ...tak ten bude platnej

Reagovat
John Obi Mikel

Co takhle Tecl a Takács?

Reagovat
PavlíčeQ

Oba bych bral bez mrknutí oka

Reagovat
Stannis Baratheon

A myslím že obě je dost reálné.

Reagovat
PavlíčeQ

O příchodu jednoho útočníka z pražských S se má jednat, ale že bychom chtěli Takácse? O tom nic nevím.

Reagovat
John Obi Mikel

Já čekám, že Takács někam půjde, když jsme dotáhli Ousoua a Kačarabu.

Reagovat
PavlíčeQ

Jak jsem psal, já bych toho Takácse bral, ale moc v něj nevěřím. Nicméně mám dojem, že jsem někde četl, že ten švéd by měl jít na hosto někam v ČR, to už neplatí?

Reagovat
John Obi Mikel

To jsem nikde nečetl.

Reagovat
PavlíčeQ

https://ibb.co/y8r16xG V tom článečku napravo.

Reagovat
Imos

já bych toho Takacse taky bral, nám totálně zapadá na DMko

Reagovat
Rarášek

Prej 2.místo

Reagovat
KingMaster13

Budete 3.

Reagovat
meno

Reagovat
db18

Reagovat
Pablos

To by byl úspěch s takovým týmem nefotbalistů (až na pár vyjímek)

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
vinetou

Taky si myslím že Sparta tak vysoko hrát nebude.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
adoxx

Reagovat
Losinho

Jdete pro titul jako každej rok?

Reagovat
Rarášek

Cokoliv jinýho je ostuda.

Reagovat
Mass

Takže ostuda jako každý rok?

Reagovat
Rarášek

Kdo ví.

Reagovat
jackinho10

Vsichni

Reagovat
rufus

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Rarášek

Sparta.

Reagovat
Shevchenko

Tak to musí být hrozně smutné zažívat ostudu 10x za posledních 11 let

Reagovat
smazaný uživatel

Současný kádr na titul nemá, byť bych si to samozřejmě přál.

Reagovat
Rarášek

Nah .. Kvalita na to rozhodně máme, jen jde o to jí taky stavět.

Reagovat
Posledni Kovboj

Svenger uz je bohuzel pryc, ale Sacek nastesti porad vladne travnikum

teda pokud zrovna nema v 60. minute krece

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
GrimeBaller98

Předměstí a 3.místo

Reagovat
Imos

reálně když to nesedne Plzni tak Gablonz ten třetí flek dá

Reagovat
smazaný uživatel

Ty seš nějaký afektovaný na ten Jablonec. Nesmíš to tak prožívat

Reagovat
fabec1222

OT: Je někde diskuze k olympiádě?

Reagovat
ttopi

Si najdi nějakou na netu ne? Vždycky nechápu, proč tafy na serveru o fotbalu chce někdo diskutovat o jiných sportech. To je jakobys přišel do Italské restaurace a zeptal se jestli ti neudělají suši.

Reagovat
PavlíčeQ

Proč by měl něco hledat na netu, když to nejlepší z netu se kumuluje na eurofotbalu

A když už tak smažák s hranolkama.

Reagovat
ttopi

Jo aha, tak jo...Já právě netušil, že tady na Eurofotbalu je to všechno taková smetánka s těma nejlepšíma názorama a s tím největším rozhledem napříč všemi sporty

Reagovat
PavlíčeQ

Tak teď už to víš.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
shitcool

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
meno

Reagovat
Mimalu

Reagovat
mistr129

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Nihilister

Reagovat
ratusek

Reagovat
pingla

Reagovat
Imos

Reagovat
jackinho10

Reagovat
Infi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Pablos

Reagovat
naheCZ

Reagovat
db18

Reagovat
mayday

Reagovat
$dolar$

Reagovat
kilobyte

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
cubinho

Reagovat
Reggie

Reagovat
ACSeRw!n

pekne si se tady ztrapnil

Reagovat
HorajzmAmmann

popravdě tohle je na EF nejlepší, uděláš diskuzi o jiných sportech, filmech, píčovinách a vždycky dobře pokecáš s lidma, který tak nějak už trochu znáš z toho fotbalu.

Btw dobrá diskuze k olympiádě, F1, hokeji?? Jako kde? Na Novinkách?

Reagovat
mistr129

Diskuze na F1sport.cz, to chceš

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitni jsou obcas diskuze na zpovednice.cz

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

tady jsou skvely diskuse treba k hokeji, atletice...MMA...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

Letos jsem pesimista. Krátká příprava, jediný přátelák, těžká předkola bez Kudyho, a hlavně ty posily se mi nelíbí. Chybující Mandous, prodloužení Kačaraby, stoper z druhé švédské, křídla průměráci od konkurence Plavšič, Ekpai, z druhé půlky švédské ligy Madsen a (předražený) přeceňovaný nesympaťák Krmenčík. A Schranz. Do toho potenciálně nespokojení hráči buď se ztrátou místa nebo nedotažení přestupu. A zraněný Provod a stárnoucí kapitán.

Avšak, když jsem viděl Spartu s Rapidem, strachuji se zase o něco míň.

Reagovat
Rarášek

Ousou je imho skvělej, může vylítnout jako Deli. Hostoval ve druhý jen protože Hacken má obranu vyřešenou a nechtěl posilovat konkurenci.

Reagovat
John Obi Mikel

Ousouovi věřím asi nejvíc.

Reagovat
Mass

Máš tu hráče z dánský a švédský U21 (vůbec zajímavý že k nám takoví chodí), plus ty nejlepší z naší ligy (ok a Plavčiče). Ze základu nikdo neodešel a ty stejně budeš blblat.

Reagovat
meno

Zrovna Plavšič je typologie, která nám chyběla. Od Stocha jsme neměli v kádru podobnýho hráče.

Reagovat
ratusek

Až na to že Mino nebyl plačka a gumovej goblin, který z každého souboje odletí.

Reagovat
meno

Zkus si podstupovat souboje, když máš 30 kilo

Reagovat
ratusek

Pravda

Reagovat
kilobyte

Ještě se ani nezačalo a slávisti už toho simulanta obhajují. Jsem rád, že nás už se to netýká.

Reagovat
Baronne

A uměl vystřelit, a krásně

Reagovat
Reggie

V čem přesně ti přijde Plavšič podobný jako Mino? Já českou ligu sleduju hodně málo, ale Plavšič je běžec bez fotbalovýho IQ, který neumí pořádně kopnout do balónu a Stoch je naprostej opak, ne? Fantastická střela, tvorba hry, přihrávka a přehled. Ale je možný, že jsem tě nepochopil a nebo mě klidně oprav

Reagovat
mrtvej ofsajd

Slavia je pod Trpišem jako silnej diesel - pomalejší rozjezdy, ale jak se dostane do otáček, je nezastavitelná...

Reagovat
Freedo

Trochu víry. Kolikrát už jsme si tohle říkali u oznámení posil a pak nám Jindra vytřel zrak.

Ousou a Madsen byli skautovaní roky. Krmenčík je na naší ligu nadstandardní hráč s potenciálem atakovat krále střelců, pokud bude hrát pravidelně základ. Mandous udělal chybu proti nám v poháru a hned je z něj lama, podle mě není vůbec tak špatnej a navíc umí dobře nohama, což je pro náš herní styl stěžejní. Schranz potom byl velmi produktivní a je to univerzál.

Plavšič a Ekpai došli zdarma na rozšíření kádru. Z Plavšiče by mohl trenérský tým vymáčknout ještě víc, technicky a rychlostně má velkej potenciál, akorát volí špatný řešení. Ekpaiovi jedinýmu nevěřím.

Rozjezd může být pomalejší, ale časem se dostaneme do tempa a začnou se vracet reprezentanti.

Reagovat
fantomas

Madsen z jakýže ligy? A "chybující Mandous" zas někdo, kdo viděl jen highlighty koncem sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád máte Trpiše ten z těch hráčů dostane úplně jiný level než jejich předchozí trenéři, hlavně ten rozdíl bude podle mě vidět u Plavsice, to bude obrat o 360°

Reagovat
dantetomas

Obrat o 360 stupnov? Takze vlastne bude tam, kde je teraz...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Explicitni_Euler

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonalý obrat

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Freedo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
martin1

Reagovat
$dolar$

Reagovat
kilobyte

Máš pravdu Plavšič se otočí o 360° v každém souboji.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Error

Reagovat
Posledni Kovboj

ukaz mi, ze jsi retard, aniz bys pouzil slova "jsem retard" :

"obrat o 360 stupnu"

Reagovat
John Obi Mikel

*u Madsena dánská liga.

Reagovat
Imos

*rakouská

Reagovat
John Obi Mikel

Já myslel to angažmá před Lincem.

Reagovat
Imos

takhle, jasné, ale tak to mu bylo 20 a byl kapitán toho týmu ne?

Reagovat
John Obi Mikel

OT: Jinak Táborsko sympatický výkon. Bez Berkovce už by Zbrojovka prohrávala.

Reagovat
thewall

Berkovec špičkový ligový výkon.

Reagovat
adam77

Ten šel po konci ve Slavie s kariérou hodně dolů

Reagovat
ratusek

Brno i Jihlava

Reagovat
Bagr007

Za ten výkon jsme si vyhrát nezasloužili. Pokud chtějí postoupit, tak ta záloha a obrana bude muset hrát úplně jinak.

Reagovat
John Obi Mikel

Byl to první zápas, půjde to nahoru. Byl to vyrovnaný zápas, ale vy jste svou velkou šanci proměnili a máte důležitou výhru.

Reagovat
Bagr007

Co píšeš je pravda, ale ten tým neměl žádný herní styl. Polovina těch hráčů vypadala, že neví co s balónem.

Reagovat
Liquid

nepůjde, Brno v 1.lize nemá co dělat

Reagovat
John Obi Mikel

Oni si to zase nějak koupí.

Reagovat
smazaný uživatel

Pardubicím už na rok 22/23 neprodlouží výjimku na stadion a půjdou dolů administrativně, Brno místo nich zase na rok do ligy.

Reagovat
Witcher

Takže Slavie pojede za po podzimu na 12 bodů náskok pak na jaře poleví i vinou zápasy v Evropě a Sralta bude mocně finišovat 4golovejma rychtama proti zlinum a karvinejm a beztak to nebude stačit.Ale na jaro by mohl být už volný Bílek nebo Jílek

Reagovat
eleven11

Reagovat
Imos

Reagovat
Pablos

Reagovat
Frick

Je tu někde téma, kde se řeší olympiáda, podobně jako se řešilo MS v hokeji?

Reagovat
capaccio

Střed ligové tabulky, příchod posil do týmu, úspěch v národním poháru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele