Zde může být vaše reklama.

MOL liga Interligu bude hrát také polský Chorzów

Interligu bude hrát také polský Chorzów

foto: Petr Pelíšek

23. 07. 2021 - 17:00

Společná česko-slovenská soutěž v házené žen bude mít podruhé v historii hosta z „třetí“ země. V sezóně 2021/2022 jím bude KPR Ruch Chorzów, jehož trenérem je Slovák Vít Teleky. Polský klub rozšíří počet účastníků v jubilejním 20. ročníku soutěže na čtrnáct – devět účastníků je z Česka, čtyři ze Slovenska. Oproti loňskému ročníku tak počet týmu vzrostl o dva. Role nováčka připadne Házené Kynžvart, AHT HC Tatran Stupava a právě polskému KPR Ruch Chorzów, který v loňském ročníku polské Superligy obsadil poslední 8. místo. Uvedl to web házenkářského svazu.

O účasti Chorzowa se jednalo delší dobu, bylo potřeba dořešit formální otázky. „Před necelými dvěma týmy jsme dotáhli poslední legislativní záležitosti. V minulosti byl hostem rakouský Hypo Niederösterreich, který hned v úvodním ročníku soutěž ovládl. Poprvé se soutěže zúčastní polský tým. Jeho účast zvýší atraktivnost soutěže i z marketingového hlediska,“ řekl ředitel MOL ligy Peter Brunovský.

„Chtěli jsme nadále hrát na nejvyšší úrovni. Sportovní aspekt je pro nás nejdůležitější. V 1. polské lize, do níž máme nastoupit, je momentálně 11 týmů a nedá se vyloučit, že jich bude méně, protože některé kluby mají nejistou budoucnost. V soutěži nás tak čeká během roku jen devět utkání, to jsme v Superlize odehráli za měsíc. Proto jsme se rozhodli, že stojí za to ukázat se jinde. Také pro nás MOL liga znamená nové marketingové příležitosti, protože budeme chtít navázat spolupráci s firmami, které investují v Česku a na Slovensku,“ uvedl na klubovém webu prezident KPR Ruch Chorzów Krzysztof Ziolo.

Ruch odehraje v MOL lize 26 zápasů, první 4. září. Na úvod se představí na palubovce úřadujícího šampiona DHK Baník Most, o týden později nastoupí proti Olomouci.

Aktualizované vylosování 1. kola 2 (4. – 5. 9. 2021):
DHK Baník Most – KPR Ruch Chorzów
MŠK Iuventa Michalovce – HK Hodonín
HC DAC Dunajská Streda – Házená Kynžvart
Handball PSG Zlín – AHT HC Tatran Stupava
DHC Slavia Praha – DHC Sokol Poruba
TJ Sokol Písek – HK Slovan Duslo Šaľa
DHC Plzeň – DHK Zora Olomouc

Další články