Petra Soukupová: Grilování

23. červenec 2021

Pověsti říkají, že Branišovský les u Českých Budějovic je nejděsivější polesí v Česku. Tajemné místo je dějištěm strašidelné povídky Petry Soukupové. Co zažívá mladý pár, který se sem vydá na výlet?

Účinkuje: Alexandra Ptáčková
Připravila: Zuzana Vlčková
Režie: Jiří Seydler
Premiéra: 23. 7. 2021

Mohl a měl to být skvělý víkend, možná příslib skvělé budoucnosti. Skoro máte pocit, že mladý pár na výletě sledujete kukátkem domácích dveří.

Vše je naprosto realistické, přesto se příběh neustál odvíjí, posouvá. O lokalitu, kde se příběh odehrává, zdánlivě nejde, takový příběh by se mohl stát všude. Přesto je „duch“ místa permanentně přítomen. Je hybatelem toho, co se stane.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Zuzana Vlčková
Spustit audio

Související

  • Ondřej Neff: Případ ukradeného spáče  

    Premiéra děsivé povídky od Ondřeje Neffa nás zavede na hrad Houska, který je opředen tajemstvím. Autor se inspiroval přímo na místě sérií mrazivých pověstí.

  • Pavla Horáková: Návrat

    Děj povídky Pavly Horákové se odehrává na jednom z nejděsivějších míst v Česku, na bohnickém hřbitově bláznů. Tajemné místo láká a děsí už více než sto let. 

  • Arnošt Goldflam: Úpis

    Brno ukrývá v samém středu jedno tajemné místo: Zelný trh. Náměstí, kde se lidé scházeli už ve středověku, je dějištěm strašidelné povídky Arnošta Goldflama.