23. července 2021 • 19:44

Urostlí Češi a kartonové postele. Jak zvládly téměř 150 kg vzpěrače Orsága?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to velké téma. Po příjezdu do olympijské vesnice čekají na sportovce pokoje vybavené speciální postelemi. Ty jsou kartonové, což u mnohých účastníků Her vyvolalo rozpaky. Unesou vůbec urostlé chlapy, ať už například basketbalisty, či koulaře a vzpěrače? Členové české výpravy poskytli jasnou odpověď.



„Kartonové postele mají zabránit intimnostem mezi sportovci,“ pronesl americký běžec Paul Chelimo. Oproti mohutným vzpěračům, koulařům a dalším je on ovšem muší váha.

Urostlí atleti měli před příjezdem do Tokia obavy, zda je speciální postel vůbec unese.

I proto jedno z prvních míst, kam na pokoji zamířil český koulař Tomáš Staněk, byla právě postel. „Pohoda, je to vybavené,“ těšilo ho po usednutí na ni a zjištění, že se pod ním nezbortila. 

Pohled do pokoje v olympijské vesnici v Tokiu
Pohled do pokoje v olympijské vesnici v Tokiu

Podobné pocity prožíval i vzpěrač Jiří Orság. „Tak abyste věděli, máme tady opravdu kartonové postele. Je to celé papírové. Máme na nich ale perfektní matrace, které nám přivezl Český olympijský výbor a celé to opravdu unese i mě. A to mám skoro sto padesát kilo, a takových lidí tu opravdu moc není,“ pravil pro Czech Team TV. Myslím, že všechno úplně v pohodě,“ dodal Orság ve chvíli, kdy hupsnul na onu postel.

Sportovci tak mohou být skutečně v naprostém klidu. Specialita japonských pořadatelů snese mnoho. Dokonce dle nich mají postele mít nosnost 200 kilogramů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud