Středočeský kraj bude společně s Nadací rozvoje občanské společnosti pomáhat zvyšovat kvalitu odborného vzdělávání

24.07.2021 10:36 | Bleskově

Téměř 30 milionů korun bude v následujících pěti letech investováno do odborných škol ve Středočeském kraji díky projektu zaměřenému na zvyšování kvality odborného vzdělávání a posilování dovedností studentů. Projekt, jehož nositelem je Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS), je finančně podpořen dánskou nadací The Velux Foundations.

Středočeský kraj bude společně s Nadací rozvoje občanské společnosti pomáhat zvyšovat kvalitu odborného vzdělávání
Foto: archiv redakce
Popisek: Škola, ilustrační foto

„Středočeský kraj svůj zájem na realizaci projektu dnes stvrdil podepsáním Memoranda o spolupráci s NROS a podílet se na něm bude cca 1,6 milionem korun,“ informoval kolega hejtmanky Peckové radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.
 
 
Projekt zaměřený na podporu odborného školství bude realizovat Nadace rozvoje občanské společnosti ve spolupráci se SOŠ a SOU, Kladno, náměstí E. Beneše 2353 v následujících pěti letech. 
 

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí
„Reagovat bude na takové problémy odborného školství, jako jsou malý zájem o odborné vzdělávání, nízká motivace žáků k proaktivnímu přístupu k jejich vlastnímu vzdělání, nevhodně volené obory, vyšší míra nedokončení studia, různá úroveň kvality praxí a kariérního poradenství, anebo nedostatek či zastaralost didaktických a výukových materiálů,” dodává radní Vácha. 
 
Upřesnil také, že nadace bude poskytovat speciální granty, díky nimž budou moci studenti dosáhnout například na speciální kurzy, a tím zvýšit do budoucna svoji uplatnitelnost na trhu práce. Učitelé pak budou moci modernizovat výuku.
 
„Investice do vzdělání mladé generace, budoucích aktivních a pracujících občanů, považuji za nesmírně významné. Věřím, že NROS může tímto pilotním projektem pomoci nastartovat potřebné změny v oblasti vyrovnání příležitostí na kvalitní vzdělání. Podpoře cílové skupiny dětí a mládeže se věnujeme desítky let. Tento projekt nás těší o to více, že přichází v době, kdy je téma nezbytnosti změn ve školství obecně velmi aktuální a je tedy šance i vůle více stran něco posunout,“ dodala ředitelka NROS Taťána Plecháčková.
 
  
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…