Hlavní obsah

Hradec - Bohemians 1905 1:1Hradeckou euforii zchladil Puškáč. Ligový nováček bral na rozjezd jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Vašulín 1 : 0
53. Puškáč 1 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Po čtyřech letech zase vyběhli do prvoligové bitvy, kterou však do vítězného konce nedotáhli. Fotbalisté Hradce Králové navzdory kvalitnímu výkonu remizovali na úvod sezony v mladoboleslavském azylu s pražskými Bohemians 1:1. Do vedení sice poslal Votroky hlavou po čtvrt hodině hry Vašulín, jenže krátce po změně stran srovnal Puškáč.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva David Puškáč z Bohemians a Jakub Klíma z Hradce Králové.

Článek

Do mladoboleslavské Lokotrans arény dorazily v sobotu z Hradce Králové stovky věrných fanoušků, kteří připravili svým miláčkům bouřlivé uvítání. Při nástupu na hrací plochu aplaudovali a nevynechali ani trenéra Koubka, na něhož křičeli: „Ať žije pan Koubek!"

Ve městě automobilů vládla hradecká euforie, kterou ale mohli Klokani brzy zchladit. Po deseti minutách zahrával roh Kovařík, po chybě domácích v šestnáctce pálil nebezpečně k tyči Bederka, Fendrich sice bravurně vyrazil míč, který však dorazil do prázdné brány pohotový Chramosta. Útočník Pražanů se ale nacházel v ofsajdu a sudí gól neuznali.

Regulérní branky se dočkali diváci až o čtyři minuty později a na opačné straně. Prekopova hlavička ještě mířila vedle, pak ovšem Rada rychle rozehrál přímý kop, po pravé strany unikl Mejdr, našel Vašulína a ten už hlavou mířil tentokrát přesně.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Jan Vondra z Bohemians a Petr Kodeš z Hradce Králové.

První poločas nabídl pohledný fotbal a daleko rušněji bylo před hostující bránou. Votroci byli několikrát blízko, aby náskok pojistili. Po rohovém kopu hlavičkoval zcela sám na malém vápně u tyče číhající Donát, jenže trestuhodně minul. Východočeši se snažili o rychlý přechod do útoku a Klokani měli značné starosti. Urmovu střelu při přečíslení na poslední chvíli zablokoval Dostál. Když v závěru vyškrábl Bačkovský ránu Prekopa zpoza vápna, svítilo při poločasové pauze na obrazovce zasloužené skóre 1:0.

Domácí s posilou Klímou v základní sestavě prahli po pojistce, místo ní ale přišla studená sprcha. Nejprve ještě Hradecké zachránil brankář Fendrich. Jeho protějšek Bačkovský lapil centr, poslal dlouhý nákop na Chramostu, který však gólmana Votroků tváří v tvář nepřekonal. Dvořák poté levačkou olízl levou tyč, jenže z gólu se těšili hosté. Přetažený roh Kovaříka vrátil před bránu Chramosta. Puškáč nejprve hlavou rozezvučel tyč, po níž Köstl znovu poslal balon k jeho nohám a podruhé už 28letý útočník nezaváhal. V početném kotli Klokanů vytrysklo nadšení a fandové hostů mohli být ještě veselejší, kdyby Chramosta dotáhl brejk do úspěšného konce.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Hugo Jan Bačkovský z Bohemians.

Hradečtí však byli dál velmi nebezpeční. Prahli po tom, aby ligu odstartovali vítězně. Jenže Vašulín hlavičkoval v záklonu nad a pěkná rána Rady prosvištěla kolem břevna.

Hrálo se nahoru dolů a diváci se ani ve druhé půli rozhodně nenudili. Nejprve pálil ve slibné pozici mimo Vondra, na opačném pólu zase hlavičkoval nad domácí kapitán Vlkanova. V 85. minutě měl tutovku na kopačce Dvořák. Vlkanova mu adresoval lahůdkový balon, který však hradecký šutér loňské druholigové sezony nasměroval z deseti metrů vedle brány. Hradec tak navzdory řadě příležitostí bral z utkání jen bod.

1. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:0)
Branky: 14. Vašulín - 53. Puškáč. Rozhodčí: Julínek - Antoníček, Lakomý - Berka (video). ŽK: Mejdr - Bederka, Vondra. Diváci: 1216.
Hradec: Fendrich - Mejdr, Donát, Klíma, Urma - Kodeš, Rada - Prekop (77. Záviška), Dvořák, Vlkanova - Vašulín (90. Kubala). Trenér: Miroslav Koubek.
Bohemians 1905: Bačkovský - Dostál, Köstl, Bederka, Vondra - Fulnek (61. Květ), Hronek (83. Vacek), Ljovin, Kovařík (82. Bartek) - Chramosta (68. Matěj Koubek), Puškáč (68. Necid). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: