bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Voráček se vrací do známého prostředí. Philadelphia ho vyměnila do Columbusu

24. července 2021, 17:47

Jan Šlapáček

Od konce uplynulého ročníku se o možné výměně Jakuba Voráčka mluvilo hodně nahlas. Nyní našel generální manažer Flyers Chuck Fletcher obchodního partnera a českého hokejistu vyměnil do Columbusu, který rodáka z Kladna do NHL draftoval a nechal ho tam rozjet kariéru.

Po dlouhých deseti sezónách končí působení Jakuba Voráčka ve Philadelphii, kde od svého příchodu patřil ke klíčovým hráčům týmu a zařadil se mezi nejlepší hokejisty v celé NHL. V posledních sezónách forma českého útočníka mírně poklesla a Flyers se rozhodli jít jinou cestou.

O možné výměně českého útočníka se mluvilo delší dobu a nyní k ní během druhého dne draftu došlo. Chuck Fletcher se domluvil se svým protějškem z Columbusu Jarmem Kekäläinenem a za Cama Atkinsona poslal Voráčka tam, kde jeho cesta v NHL začala.

Blue Jackets si totiž českého hokejistu vybrali během draftu v roce 2007 z celkového sedmého místa. Před výměnou do Philadelphie odehrál Voráček v dresu celku z Ohia tři sezóny a i zde si vedl velmi dobře. Bude zajímavé sledovat, jak se mu bude ve známém prostředí dařit nyní.

Voráček má platnou smlouvu ještě na následující tři ročníky s průměrným ročním platem ve výši 8,250 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.