Sparta obrátila vývoj utkání a vstoupila do úvodního kola ligy výhrou nad Olomoucí

Fotbalisté Sparty v úvodním ligovém kole po obratu porazili doma Olomouc 3:2. Sigmu poslal do vedení ve třetí minutě Kryštof Daněk, ve 12. minutě srovnal z penalty David Moberg Karlsson. Obrat dokonal v 64. minutě Ladislav Krejčí mladší, poté si vlastní gól vstřelil hostující kapitán Roman Hubník. Konečné skóre stanovil v nastavení střídající Pablo González.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obrat dokonal v 64. minutě Ladislav Krejčí mladší.

Obrat dokonal v 64. minutě Ladislav Krejčí mladší. | Foto: Kamaryt Michal | Zdroj: ČTK

Pražané na Letné pod trenérem Pavlem Vrbou vyhráli v nejvyšší soutěži i devátý duel a ideálně se naladili na středeční domácí odvetu 2. předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň. V něm budou dotahovat ztrátu 1:2 z prvního zápasu.

Jablonec v úvodním šlágru vydřel výhru nad Baníkem, nováček z Hradce uhrál první bod

Číst článek

Obnovenou soutěžní premiéru na lavičce Hanáků si odbyl kouč Václav Jílek, jenž v minulosti vedl i Letenské.

Sparta v úterním utkání ve Vídni skórovala po 140 vteřinách hry, proti Olomouci však po téměř stejné době inkasovala. Sigma zužitkovala rychlý protiútok. Gólman Macík dlouhým výhozem našel Hálu a ten vyslal za domácí obranu osmnáctiletého Daňka, který prostřelil vyběhnutého Nitu. Poté stoper Pražanů Štetina ostrým skluzem zastavil unikajícího Matouška, za zákrok uviděl žlutou kartu.

V 10. minutě Zmrzlý na hranici vápna zastavil nedovoleně domácího obránce Höjera a sudí Orel nařídil pokutový kop. Místo tradičního exekutora stopera Hancka, kterého Sparta kvůli drobnému zranění pošetřila před Rapidem, se penalty ujal Karlsson.

Švédský krajní záložník se nemýlil a navázal na dva úspěšně proměněné pokutové kopy z únorového vítězného ligového duelu na hřišti Sigmy (3:2), v němž si Vrba připsal soutěžní debut ve Spartě.

Letenští si do konce úvodního dějství vytvořili tři příležitosti na obrat, ale ani jednu nevyužili. Hložek, který v neděli oslaví 19. narozeniny, hlavičkoval nad, Sáček v šestnáctce vystřelil jen do Macíka a olomoucký brankář v nastavení vytáhl Peškovu ránu do horního růžku.

Začíná fotbalová liga. Slavia útočí na čtvrtý titul v řadě, Hradec se chce po čtyřleté odmlce udržet

Číst článek

Po změně stran dvakrát vychytal domácího kapitána Dočkala. V 64. minutě se sparťané už radovali. Dočkal nacentroval do vápna, Látal neuhlídal Krejčího mladšího a ten prostřelil Macíka.

V 78. minutě přidali Pražané pojistku, když si přihrávku střídajícího Ladislava Krejčího staršího před branku srazil do vlastní sítě Hubník. V závěru se Macík vyznamenal při hlavičce Krejčího mladšího.

V závěrečném nastavení snížil hlavou španělský záložník González, jehož trefu uznal až videorozhodčí.

Letenští neprohráli v nejvyšší soutěži podesáté za sebou a pošesté v řadě v ní zvítězili. Olomouc zdolali v lize potřetí po sobě a vždy jí vstřelili po třech brankách. Doma v lize Sigmě od září 2012 nepodlehli posedmé za sebou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme