Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. července 2021 7:45
Čas čtení 3:58
Ondřej Jarůšek

Nejkrásnější MMA turnaj roku: Karlos Vémola poznal svého příštího soupeře, Pirát se stal dočasným šampionem

Nejkrásnější MMA turnaj roku: Karlos Vémola poznal svého příštího soupeře, Pirát se stal dočasným šampionem
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Pražská Štvanice se stala dějištěm velkolepého turnaje Oktagon 26.

Domácí organizace Oktagon MMA se po dlouhé době opět vrátila na pražskou Štvanici, a to nabitým turnajem s pořadovým číslem 26. Vyprodaná akce čítala celkem dvanáct zápasů, ve kterých jsme viděli jak rychlá ukončení, tak i bitvy na celá tři kola, dočkali jsme se dlouho očekávaných střetů a korunu celému večeru dal boj o prozatímního šampiona. Co vše tedy nejkrásnější turnaj roku pod širým nebem nabídl? Pojď se na to s námi podívat. 

Doporučeno
Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem Krvavé rvačky bez rukavic sledují miliony lidí, brutální show se stává novým světovým fenoménem 6. července 2021 8:00
oktagon26
Zdroj: OKTAGON MMA

Turnaj po vzoru předešlých akcí odstartoval zápas v rámci Free Prelims, který si diváci mohli užít zdarma na YouTube nebo na Facebooku. V tom se tentokrát představil velezkušený postojář Daniel Škvor, šampion Oktagonu Undeground, a jeho ukrajinský soupeř Ilya Lupinov. A kdo tipoval rychlý proces, měl pravdu.

Přestože se Škvor během boje dopustil zakázaného úderu kolenem, za který mu byl stržen bod, nakonec to na výsledku nic nezměnilo a krátce nato již čistým kolenem trefeným přesně na hlavu svého soupeře poslal k zemi. Poté však začal odcházet a rozhodčí jej musel ponouknout, aby v boji pokračoval a zápas ukončil, na což Škvor hbitě zareagoval a Lupinovi na zemi zasadil několik posledních úderů. Po neúspěšné premiéře si tak Škvor připsal první výhru v MMA.

V rychlém tempu začal také duel Peter Gabal vs. Dawid Kareta. Ostrý nástup Gabala však přemožitel Tadeáše Růžičky ustál a od druhého kola to byl on, kdo začal tahat za delší konec. Gabala se mu pak po většinu času dařilo držet na zádech, čímž si nakonec polský bojovník zajistil jasnou výhru 3:0 na body, a je takřka jisté, že v Oktagonu ještě zdaleka neřekl své poslední slovo.

oktagon26
Zdroj: OKTAGON MMA

O tříkolovou bitvu se postarali také Ondřej Raška a Daniel Brunclík. Patnáct minut zápasu sice nepřineslo tolik divácky zajímavých momentů, ale pro Rašku, týmového kolegu Jiřího Procházky, se jednalo o relativně dobře takticky zvládnutý zápas, v němž se mu dařilo dominovat na zemi. I díky tomu se tak mohl radovat ze zasloužené výhry na body, ačkoliv sám po zápase dodal, že na 100 procent se svým výkonem spokojen nebyl.

Domů
Sdílet
Diskuse