Hlavní obsah

Trafika s Hoškem a Vymětalíkovou: Tokijské fiasko a těhotný pivař

Foto: Seznam Zprávy

Mediální kvíz podcastu Trafika proti sobě postavil dva „sporťáky“ - Darinu Vymětalíkovou z České televize a Jiřího Hoška z podcastu Angličan.

Reklama

Článek

Novináři Darina Vymětalíková z ČT a Jiří Hošek ze Seznam Zpráv byli hosty Trafiky, komediálního kvízu, ve kterém si vyzkoušíte, jak dobře se orientujete v událostech uplynulého týdne, a zkusíte rozeznat opravdové zprávy od úplných fabulací.

Nestává se často, že by hlavní zpráva týdne byla zároveň také tou nejbizarnější. Tentokrát se ale znovu ukázalo, že pořád existují příběhy, které ani nejlepší scenárista napsat nedokáže. S českou výpravou odjel do Tokia i nenaočkovaný a covidem nakažený lékař. Ale koho vůbec napadlo někoho takového na olympiádu poslat?

„Na tvoji naprosto jasnou a legitimní otázku musím dát zcela nejasnou odpověď,“ krčí rameny Jiří Hošek. „To je něco tak typicky českého, jako… no, v tomhle případě tenisová výměna mezi Českým olympijským výborem a tenisovým svazem,“ přirovnává.

Nakažený už není jen lékař Vlastimil Voráček, ale do karantény nastupuje i stále víc českých sportovců. Neznalý čtenář snadno ztratí v nakažených cyklistech či volejbalistkách přehled, ale oba soutěžící veteráni sportovní žurnalistiky neměli s jejich výčtem žádný problém - při poslechu můžete zkoušet tipovat i vy.

Další zajímavou zprávou byla sada nových emoji, mezi kterými vzbudil největší pozornost těhotný muž. „Nevím, mně to teda přijde jako klasický pivař, to mi přijde úplně v pohodě, zvlášť v Česku,“ glosuje praktický emotikon Darina Vymětalíková. Když ale měla vybrat smajlík, který v sadě není, moc jistá si nebyla.

V mediálním kvízu jsme toho ale kromě olympijského fiaska a obrázkových komunikačních zkratek stihli probrat mnohem víc. Zjistíte třeba, za jaký bizarní čin hrozí americkému páru 30 let za mřížemi, co totálně pokazil polský sportovní svaz, čemu pomáhá dlouhodobé nošení kravaty nebo s jakým českým pivem by se Ryan Gosling vyfotil na Instagram. Nic z toho ovšem nemusí být tak docela pravda.

A kdo vlastně v aktuálním díle vyhrál? To zjistíte v přehrávači v úvodu článku. Příští epizoda Trafiky vyjde až 22. srpna, a tak si zatím zkraťte čekání i u starších dílů podcastu.

Trafika

Konstantin Sulimenko a jeho hosté se v zábavném kvízu ohlíží za důležitými i bizarními událostmi uplynulého týdne.

Poslouchejte každou neděli na Podcasty.cz, na Rádiu Expres FM a Seznam Zprávách a také ve všech podcastových aplikacích.

Co máme zlepšit? Jaký díl vás bavil nejvíc? Své postřehy, podněty a tipy nám můžete posílat na audio@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované