Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 28.03.2024 15:57
    Číslo 13 ‧ 28. března ‧ 2024 Týdeník Echo AD Rodina, nebo ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

OH pandemicke Tokyo 2021Česká republika v průběžném vedení závodu PCR testů

Olympijské hry ještě pořádně nezačaly, o překvapení není nouze. Nikoliv sportovní. S mnohem větším napětím, než start závodu, sportovci očekávají výsledek PCR testu. Čtyři Češi: plážoví volejbalisté Ondřej Perušič (očkovaný) a Markéta Nausch Sluková, stolní tenista Pavel Širuček a cyklista Michal Schlegel ho měli pozitivní. Pro většinu hry končí. Perušičova naděje ještě žije. Zatím trénuje v izolaci na pokoji a pokud bude po týdnu negativní, do to turnaje nastoupí. Viník se našel. Lékař výpravy, zkušený ortoped Vlastimil Voráček, nebyl očkovaný. Jeho nominaci si tenisový svaz a olympijský výbor přehazují jako horký brambor. Ministerstvo zdravotnictví a olympijský výbor plánují ustavení vyšetřovací komise. „Všude přesvědčujeme lidi, aby se naočkovali. A tady lékař naší delegace není naočkován. Je to hlavně nefér vůči sportovcům, kteří bohužel asi nebudou moci nastoupit. Tato neuvěřitelná situace bude stát peníze i daňové poplatníky,“ (snad ne tolik, jako zablokování podpory EU na obnovu naší ekonomiky za Čapí hnízdo) hřímá trestně stíhaný premiér Babiš. Je třeba zchladit horké hlavy, neplést si pojmy s dojmy.

PCR test vůbec nevypovídá o tom, zda je člověk nakažený, nakažlivý nebo nemocný. Bez dalších testů a pečlivého vyšetření zkušeným lékařem je jeho výpovědní hodnota nulová. Naprostá většina pozitivně testovaných nemá žádné, nebo jen mírné obtíže. Z dostupných informací vyplývá, že lehký průběh má volejbalista Perušič, ostatní se cítí dobře. Přesto, pouze na základě problematické pozitivity, pro ně hry končí.

„Vakcína nás před infekcí neochrání, zvýší ale ochranu proti vážnému průběhu nemoci,“ říká imunolog Thon. Stejný názor sdílí ministerstvo zdravotnictví a experti skupiny MeSES. Očkovaný může být pozitivně testovaný, může být i zdrojem nákazy. Vakcíny jsou schváleny podmíněně, jejich klinické testování stále probíhá, za případné nežádoucí účinky nikdo neručí. Podle právního oddělení ministerstva zdravotnictví a právní kanceláře České lékařské komory je očkování proti Covid výlučně dobrovolné. Očkovaný nesmí být zvýhodněný. Neočkovaný nesmí být znevýhodněný. Nikdo nemá právo zjišťovat, zda je člověk očkovaný, tuto informaci nesmí zaměstnavateli sdělit ani závodní lékař.

Doktor Voráček a účastníci olympiády se stali aktéry a obětí prvních Letních pandemických her. Závody v testování zdravých lidí postrádají medicínské zdůvodnění. Jsou nástrojem šíření strachu a zvýšení tlaku na všeobecnou vakcinaci. Není nijak prokázáno, že by doktor Voráček byl šiřitelem nákazy. Jeho veřejné obviňování je v právním státě zcela nepřijatelné. Vyšetřovací komise ministerstva zdravotnictví a olympijského výboru by měly vyšetřit především účelnost PCR testů, bezpečnost vakcín a zjistit, kdo (protiprávně) zveřejnil informaci o tom, že doktor Voráček nebyl očkován.

Hry ještě pořádně nezačaly, vítěz je předem jasný. Analytici z Wall Street předpokládají, že vakcíny na covid-19 přinesou společnostem Pfizer, BioNTech a Moderna dohromady 32 miliard dolarů, a to jen za rok 2021.

Motto prvních Letních pandemických her zní: Citius (rychleji), Acervatim (hromadně), Frequentius (častěji).

https://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=40420

***

Význam Olympijských her upadá. Pomůže jejich morální úpadek k návratu hodnot kvůli kterým byly založeny?

 

J.Š. 25.7.2021

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.20 (5 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)