InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Petrovické řezbování přilákalo rekordní počet řezbářů i návštěvníků

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

PETROVICE – V neděli 25. července se na náměstí v Petrovicích uskutečnila vernisáž jedenáctého ročníku Petrovického řezbování.

 

Událost začala už tak trochu ve čtvrtek 22. července, kdy se na náměstí objevili první řezbáři, aby obhlédli stromy, ze kterých budou letos tvořit. O den později už se jelo v Petrovicích naplno. Řezbáři začali tvořit svá díla. Letos jich dorazilo celkem deset, což je podle starosty Petrovic Petra Štěpánka rekordní číslo. Aby byla událost ještě o něco příjemnější, zahrála v pátek večer k tanci a poslechu skupina Relax.

V sobotu řezbování v parku na náměstí pokračovalo. Vytvořit sochu ze dřeva chce svůj čas, někteří účastníci dokonce na místě ve stanech přespávali.

Slavnostní vernisáž pak proběhla v neděli odpoledne. Starosta Petr Štěpánek provedl návštěvníky kolem všech prací a a vyzval autory, aby o svých dílech krátce pohovořili. Návštěvníků dorazilo kolem stovky, i to patří k rekordům tradiční letní akce.

Ze dřeva se pod rukama řezbářů zrodily sochy jako straka, kapr, trůn, betlém, celá rodina nebo vodník. Zkrátka diváci se nenudili a nenudili se ani řezbáři. S dvěma z nich přinese tištěné vydání Milevských novin rozhovor. V minulých letech se do řezbování zapojoval i starosta Štěpánek. Letos mu to čas nedovolil, na vernisáži ale prozradil, že o umístění řezeb i tentokrát rozhodnou obyvatelé Petrovic.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace