Horejš po utkání s Teplicemi neskrýval radost: Jsme rádi, že jsme to ubojovali. Mihálik zvládl svou roli

Horejš po utkání s Teplicemi neskrýval radost: Jsme rádi, že jsme to ubojovali. Mihálik zvládl svou roli
OBSAHUJE OHLASY

Trenér Českých Budějovic David Horejš pro O2 TV Sport prozradil, jak viděl úvodní vítězný zápas svého mužstva. Pochválil rovněž také posilu Ondřeje Mihálika, který podle něj zvládl svou roli. A byl rád, že mu vyšlo střídání.

„My jsme spokojení dneska hlavně s tím bodovým ziskem. Musím říct, že v první půli jsme nehráli dobře. Byli jsme nervózní, v tom přechodu jme měli hodně ztrát. Hráli jsme v jiných prostorech, než jsme si řekli. Byla tam vidět obrovská nervozita. Přežili jsme tam dvě šance. Tam nás podržel Vorlis (Vojtěch Vorel, bránkář Českých Budějovic, pozn. red.) To je třeba přiznat,“ hodnotil Horejš utkání bezprostředně po jeho konci.

„Druhou půli jsme se zlepšili, i když si myslím, že k tomu, abychom byli spokojení, tak si myslím, že máme určitě navíc. Ale tahle první utkání o tom bývají. Já jsem dneska moc rád, že jsme to ubojovali. Že jsme to dotáhli do vítězného konce. Takže toho si dneska moc cením,“ neskrýval dále kouč Jihočechů radost.

Trenér Dynama rovněž pochválil za výkon i letní posilu Ondřeje Mihálika, který se v utkání i střelecky prosadil. „Myslím si, že odvedl dobrou práci. Měl to těžké, pral se s tím. Nakonec, on přišel, aby v těchto situacích tomu týmu pomohl a vzal to na sebe. A tu zodpovědnost vzal na sebe. A ten zápas dnes rozhodl a máme za to tři body. Já jsem za to rád,“ uvedl Horejš na Mihálikovu adresu. „Musím říct, že ti kluci, co tam dnes přišli, v průběhu té hry, tak nám pomohli. Tam je třeba říct, že se to povedlo, že tu hru rozhýbali. Díky tomu si myslím, že ty tři body zůstaly doma,“ byl kouč Českých Budějovic očividně rád, že mu taktické střídání vyšlo.

Musíme si odpočinout a připravit se na čtvrtek, řekl Bílek, kterého stále trápí plzeňská marodka