Hlavní obsah

Pikantní návrat! Z kluků jsem zkoušel dostat sestavu, říká Ledecký

Nebezpečně střílel, do stoprocentní šance vyslal Hyčku, na trávníku se rval ze všech sil. David Ledecký dychtil po tom, aby se v neděli zapsal do střelecké listiny. Jenže na Střeleckém ostrově, kde hrál poslední tři sezony, se ve žlutomodrém dresu fotbalových Teplic neprosadil. A po závěrečném hvizdu musel překousnout porážku 0:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Martin Králik z Českých Budějovic a David Ledecký z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Netrefil se on ani jeho spoluhráči, kteří přes dobrý výkon hlavně v první půli nakonec odjeli z Českých Budějovic s prázdnou. „Chtěli jsme zápas po nepovedené přípravě zvládnout. V první půli jsme byli lepším týmem, měli jsme dvě stoprocentní šance, které prostě musíme dávat," povzdechl si od soboty 28letý útočník po porážce, kterou po hodině hry zařídil ranou na přední tyč Mihálik. „Je to škoda. Za první poločas bylo vidět, že na hřišti byl tým, který chce vyhrát. Ale dneska jsme prohráli bohužel po jedné střele, která ani šancí nebyla, jedeme domů s nulou," ušklíbl se Ledecký.

Sám měl na noze gól, v první půli pálil hned třikrát. „Nejvíc mě určitě mrzí příležitost, kdy mi dával balon David Černý na přední tyč. Křikl jsem si a byl jsem tam de facto sám. Maťo Králik mě křižoval, byl jsem u toho blíž, chtěl jsem balon jenom šajtlí tečovat k tyči, ale bohužel jsem to netrefil. Chyběly centimetry," štvalo Ledeckého, který prožil dost pikantní souboj.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Českých Budějovic z gólu, který dal Ondřej Mihálik (vpravo).

Před dvěma lety pomohl Dynamu osmnácti zásahy k návratu na prvoligovou mapu. V premiérové sezoně v nejvyšší soutěži stihl pět branek, v té minulé hlavně marodil a v létě přestoupil do Teplic. Los si zašprýmoval a hned v prvním kole poslal jeho nový celek právě do Budějovic. „Bylo to pikantní. Věřil jsem, že dám gól a minimálně bod si odvezeme. Nestalo se, ale jedeme dál. Za výkon se nemusíme stydět, můžeme se od něj odpíchnout a vracíme se domů se vztyčenou hlavou. Táhli jsme za jeden provaz. Když budeme takhle bojovat každý zápas, vyvarujeme se chyb a dáme góly, budeme bodovat," prohlásil Ledecký.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lukáš Skovajsa z Českých Budějovic (vlevo) dostává žlutou kartu za faul na Pavla Moulise z Teplic.

Na jihu Čech si moc přál uspět, parťáky před utkáním proti bývalému chlebodárci však nemotivoval. „Za nějakej bod tady bych něco přinesl, ale nic konkrétního jsem nesliboval," prohlásil tmavovlasý forvard, jenž si během štace v Dynamu našel řadu kamarádů

„Máme vytvořenou skupinu, kde si stále píšeme. Jsem v kontaktu s Brandnerem, Čavošem nebo Kladrubským. Zkoušel jsem z kluků v týdnu nenápadně dostat, v jaké sestavě nastoupí," usmíval se muž, jenž dostal na hrotu přednost před Jakubem Marešem.

„Kuba dostal na soustředění virózu, která se táhla. Necítil jsem, že je úplně v optimu, takže jsme se rozhodli pro Ledyho, i proto, že v Budějovicích působil. Hráč vždycky cítí takovou odvetu... Předvedl dobrý výkon, brankář mu v první půli zázračně vyrazil střelu. Bohužel mu to tam nespadlo," mrzelo teplického trenéra Radima Kučeru, jehož prohra hodně bolela. „Strašně! Ale ukázali jsme, že kvalitu máme a věřím, že se nám to vrátí," burcoval.

Reklama