Bitcoin: Cena kryptoměny opětovně roste, v pondělí překročila 39 000 dolarů

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin výrazně vzrostla a poprvé od poloviny června překročila hranici 39 000 dolarů (zhruba 850 000 korun). K růstu podle odborníků přispěla řada faktorů, včetně příznivých komentářů šéfa výrobce elektromobilů Tesla Elona Muska a šéfa internetové společnosti Twitter Jacka Dorseyho, píše server CNBC.

Hongkong/Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitcoin (ilustrační foto)

Bitcoin (ilustrační foto) | Foto: Miloslav Hamřík | Zdroj: Český rozhlas

Podle údajů serveru CoinDesk cena bitcoinu v noci na pondělí vystoupila až na 39 544,29 dolaru, tedy na nejvyšší úroveň od 16. června. Krátce před 8.00 středoevropského letního času se bitcoin prodával za zhruba 38 537 dolarů. Jeho cena si tak za posledních 24 hodin připisovala téměř 12 procent, uvádí CNBC.

VIDEO: Malajsijská policie zničila válcem přes 1000 zařízení na těžbu bitcoinů. Zabavila je při zátahu

Číst článek

Začátkem minulého týdne bitcoin sestoupil pod hranici 30 000 dolarů, později však zamířil vzhůru. Musk uvedl, že Tesla s největší pravděpodobností znovu začne přijímat platby v bitcoinech. Dorsey pak prohlásil, že bitcoin bude významnou součástí budoucnosti Twitteru.

Londýnský list City A. M. navíc v neděli s odvoláním na nejmenovaný zdroj informoval, že internetový obchod Amazon plánuje do konce roku začít přijímat bitcoinové platby.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme