TOPlist

iPhone 14 z titanu? Apple údajně nasadí luxusní materiál

Stronger titanium alloy material

Chystaný iPhone 13 ještě nespatřil světlo světa, a už se rozjíždějí spekulace ohledně jeho nástupce. Se zajímavým tvrzením přišla investiční banka JP Morgan Chase, která se pustila do spekulací ohledně materiálu, ze kterého bude vyroben iPhone 14 Pro. Ten má údajně opustit současnou kombinaci skla a oceli a nahradit ji luxusnějším titanem.

Pakliže se informace, které má JP Morgan Chase k dispozici, nemýlí, bude se jednat o první telefon Applu, jenž bude vyroben z titanu. O úplné prvenství by však nešlo, neboť giganta z Cupertina předběhl například Andy Rubin se speciální edicí svého chytrého telefonu Essential Phone. S titanem má Apple už zkušenosti ze svých hodinek Apple Watch, nicméně použití v rámci telefonu vzbuzuje spoustu otázek.

Essential Phone použil titan v rámci speciální edice

Titan má oproti nerezové oceli výhodu ve své pevnosti a lehkosti, naopak je náchylnější na drobné oděrky, snadno na něm ulpívají otisky prstů a na pohled není příliš atraktivní. Použití titanu u iPhonu 14 komplikuje také složitější zpracování drahého kovu do požadovaného tvaru a v neposlední řadě i cena samotného materiálu.

iphone 12 mini 04
Kombinace skla a oceli (respektive hliníku) současným iPhonům sluší

Je nicméně pravděpodobné, že Apple do té doby, než pro něj bude iPhone 14 relevantním tématem, vylepší nejen proces výroby svých telefonů, ale rovněž přijde na způsob, jak z titanu učinit na pohled atraktivní materiál.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku