bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Aktivita ve Winnipegu! Jets podepsali veterána a přivedli obránce

27. července 2021, 8:03

David Zlomek

Fanoušky Winnipegu dnes ráno čekalo hezké probuzení. Jejich klub totiž v noci provedl dvě změny, které by měly pomoci k lepším výkonům. Jets se dohodli na prodloužení spolupráce s Paulem Stastnym a z Washingtonu přivedli zkušeného obránce.

Pětatřicetiletý Stastny se domluvil na roční smlouvě v hodnotě 3,75 milionu dolarů. Útočník, který si vyzkoušel i angažmá v Las Vegas, patří ve Winnipegu k důležitým článkům. Do hry chodí i na přesilovky a v uplynulém ročníku ke 13 brankám přidal 16 asistencí.

Objevily se hlasy, že Stastny je příliš starý a Jets ho měli pustit, nicméně Stastny je i ve svých letech stále platným centrem do druhé lajny.

Navíc tím vytváří prostor pro Pierra Luca-Duboise, který se díky Stastnymu může soustředit na svou hru. Stastny navíc dokáže zahrát i na křídle. Nezapomínejme také na to, jak důležitou roli hraje v kabině.

Hned po podpisu Stastnyho vyřešil generální manažer Jets Cheveldayoff další palčivý problém, a sice na modré čáře, kde po odchodu Dustina Byfugliena zeje už dva roky velká díra.

Z Washingtonu přichází výměnou za dva výběry v druhém kole draftu obranný specialista Brenden Dillon. Třicetiletý borec by měl zastávat role v prvních dvou obranných párech, tím pádem bude na ledě trávit moře času. Přesně to Jets po odchodech svých důležitých beků v minulých letech potřebovali.

Do páru pravděpodobně půjde s Nealem Pionkem, ale vyloučeno není ani shledání s bývalým parťákem ze San Jose Dylanem DeMelem.

Zatímco Stastny podepsal pouze na rok, Dillon má smlouvu ještě na tři sezony na téměř čtyři miliony dolarů ročně.

Trejd prospěje všem stranám. Dillion bude mít šanci přesvědčit o svých kvalitách, Jets přivedli tolik potřebného obránce a Washington si uvolnil místo pod platovým stropem pro podpis Alexe Ovečkina.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.