Další etapa Nové zelené úsporám

blank

Ministerstvo životního prostředí uvedlo, že ani v dalších letech nepřijdou Češi o dotace na energeticky úsporné renovace a stavby rodinných a bytových domů. Ministerstvo ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR připravilo pokračování dotačního programu Nová zelená úsporám.

Do roku 2030 rozdělí z evropských i národních zdrojů dotace v minimální výši 39 miliard korun. Nová etapa programu přináší řadu novinek, těmi nejzásadnějšími jsou rozšíření podpory na bytové domy po celé ČR a sloučení s programem Dešťovka. Příjem žádostí se podle MŽP rozběhne v říjnu a plynule naváže na program stávající.

„Program Nová zelená úsporám se podařilo od roku 2014 nastartovat opravdu ve velkém. S vyplacenými 10 miliardami korun více než 65 tisícům příjemcům dnes patří k nejefektivnějším a nejdostupnějším dotačním programům u nás. A zájem o něj neustále roste, jen za první polovinu letošního roku jsme zaznamenali 45% nárůst v počtu přijatých žádostí. Čísla jasně ukazují, že program domácnosti motivuje k úsporným rekonstrukcím a stavbám, zvyšuje zájem o obnovitelné zdroje energie. Proto bylo zajistit finance a připravit pokračování pro nás bylo jednoznačnou prioritou,“ řekl ministr životního prostředí Richard Brabec.

Kompletní zpráva je k dispozici zde

Scroll to Top