Hlavní obsah

Střelci Hrčkulák a Šarounová skončili v mixu ve vzduchové pušce 25. Vyhráli Číňané

Tokio
Aktualizováno

Čeští sportovní střelci David Hrčkulák a Nikola Šarounová skončili v nově zavedené olympijské soutěži smíšených dvojic ve vzduchové pušce už v úvodní části kvalifikace. Reprezentační pár nastřílel dohromady 620,6 bodu a obsadil konečné 25. místo. Od postupové osmičky je dělilo 7,3 bodu. Číňané Jang Chao-žan a Jang Čchien vyhráli olympijskou premiéru smíšené soutěže ve střelbě ze vzduchové pušky. Američany zdolali 17:13.

Foto: Czech Shooting News

Český střelec David Hrčkulák.

Článek

Hrčkulák se Šarounovou neměli povedený vstup do soutěže a už od úvodních výstřelů se pohybovali ve třetí desítce pořadí. V první sérii Hrčkulák nastřílel 103,2 bodu, Šarounová jen 101,9, zatímco elita připisovala přes 105. Ačkoliv se rodák z Plzně, ve druhé části zlepšil na 105,2, jeho parťačka se stále trápila (102,9).

Šestadvacetiletá Šarounová nastřílela svůj nejlepší set až v poslední třetí části, kdy měla stejně jako Hrčkulák 103,7 bodu. Na lepší než 25. místo to ale nestačilo.

Zatímco pro Hrčkuláka již olympijské hry skončily a vedle dnešního výkonu obsadil ještě 19. místo ve stejné disciplíně jednotlivců, Šarounovou čeká ještě 31. července závod ve sportovní malorážce na 3x40 ran.

XXXII. letní olympijské hry:
Sportovní střelba:
Smíšená družstva - vzduchová pistole:
Finále: Pchang Wej, Ťiang Žan-sin (Čína) - Černousov, Bacaraškinová (Rus.) 16:14.
O 3. místo: Omelčuk, Kostevyčová (Ukr.) - Mikec, Arunovičová (Srb.) 16:12.
Další pořadí: 5. Forúghí, Rostamijanová (Írán), 6. Che Čeng-jang, Wang Čchien (Čína), 7. Saurabh, Bhakerová (Indie), 8. Repacholi, Aspandiyarovová (Austr.).
Smíšená družstva - vzduchová puška:
Finále: Jang Chao-žan, Jang Čchien (Čína) - Kozeniesky, Tuckerová (USA) 17:13.
O 3. místo: Kamenskij, Karimovová (Rus.) - Nam Tae-yun, Kwon Un-či (Korea) 17:9.
Další pořádí: 5. Maslennikov, Galašinová (Rus.), 6. Shaner, Weiszová (USA), 7. Péni, Mészárosová (Maď.), 8. Bartnik, Stankiewiczová (Pol.), ...25. Hrčkulák, Šarounová (ČR) - nepostoupili z kvalifikace.

Reklama