ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5898 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

VIDEO: V novém videoklipu Midi Lidí prozřel bonviván

0 jsk 27.7.2021

Příběh o prozření jednoho odkvétajícího bonvivána na zimní rekreaci v Krkonoších ve svém novém videoklipu vyprávějí Midi Lidi. Vizuální podobu jejich „normalizačního popu“, hitu Láska není švédský stůl, vymysleli Petr Marek a Prokop Holoubek spolu s režisérem Pavlem Borovičkou.

Herecky v něm excelují Jaroslav Pížl a Jiří Najvert. Aktuálně Midi Lidi na festivalech vybrušují živou podobu skladeb z obou nových alb. Pražské křty a zároveň jediné koncerty Midi Lidí v hlavním městě proběhnou 15. a 16. října v MeetFactory a předprodej se právě spouští.

Hlavní roli ve videoklipu ztvárnil spisovatel, básník, textař, zpěvák, herec, hudebník a učitel Jaroslav Pížl. Druhou zásadní roli číšníka odehrál divadelní a filmový herec Jiří Najvert. Ten se už dříve objevil také ve filmech Nic proti ničemu a Nebýt dnešní režírovaných frontmanem Midi Lidí Petrem Markem.

Námět na písničku se sloganem Láska není švédský stůl přinesla VJka kapely Magdalena Hrubá. „Písnička je o muži, který svádí ženy, až ho číšník pokárá. Majda to téma ale šířeji myslela tak, aby člověk v lásce neslevoval a vybíral si srdcem, nejen podle toho, co se zrovna nabízí. To je přímo věta, kterou mi řekla a já ji rovnou použil jako hlavní verš,“ říká Petr Marek.

(foto: Grolich & Grolichová)