Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pöpperle mění dres. Stěhuje se za Kruppem do Kolína nad Rýnem

Tomáš Pöpperle mění dres. Hokejový brankář se po čtyřech letech strávených v Bremerhavenu stěhuje v německé hokejové lize do Kolína nad Rýnem. V novém působišti uzavřel šestatřicetiletý odchovanec pražské Sparty roční smlouvu.

V uplynulé sezoně odchytal Pöpperle za Fischtown Pinguins 13 zápasů s průměrem 2,34 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 92,4 procenta. Ve statistikách ligy byl třetí.

"Nemůžu se dočkat, až se připojím k týmu Kölner Haie. Hodně se také těším na domácí zápasy před skvělými fanoušky," řekl Pöpperle. Před vypuknutím pandemie koronaviru byl kolínský klub s průměrem 13 333 fanoušků na zápas v sezoně 2019/20 třetím nejnavštěvovanějším v Evropě.

"Tomáš je stabilně oporou svých týmů už několik let. Bude to skvělá posila pro náš brankářský post a jsme rádi, že se rozhodl pro Kolín," prohlásil trenér Uwe Krupp, který působil v letech 2018 až 2020 ve Spartě.

Vicemistr světa z roku 2006 z Rigy, kde se jako trojka do hry nedostal, má na kontě i dva zápasy v NHL za Columbus. V české extralize chytal vedle Sparty také v Plzni, v Německu získal v sezoně 2005/06 titul s celkem Eisbären Berlín a v KHL oblékal dresy Lva Praha a Soči.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články