Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jihu Čech podaly kandidátky pro volby do Sněmovny SPD, ČSSD a koalice Spolu

Na jihu Čech podaly kandidátní listiny pro říjnové volby do Sněmovny zatím tři subjekty. Jde o SPD, ČSSD a koalici Spolu, kterou tvoří ODS, KDU-ČSL a TOP 09. Novinářům to řekla Alena Karvánková z jihočeského krajského úřadu. Volby do Sněmovny se konají 8. a 9. října. Politické subjekty mohou své kandidátní listiny podávat do úterý 3. srpna do 16:00.

"Není nic neobvyklého, že zatím máme tři strany. Většinou to všichni řeší až na poslední chvíli a času mají pořád ještě dost," uvedla Karvánková. Kandidátní listiny pro volby do Poslanecké sněmovny v roce 2017 v Jihočeském kraji podalo 25 stran a hnutí. Bylo to o sedm subjektů více než v roce 2013.

Lídry pro letošní volby do Sněmovny na jihu Čech zatím oficiálně představilo několik stran, hnutí a koalic. Například ANO povede současný ministr Karel Havlíček, koalici Pirátů a STAN pirátský poslanec Lukáš Kolářík a koalici Spolu poslanec ODS Jan Bauer.

Jihočeský kraj má ve Sněmovně 13 poslanců. Z posledních voleb v roce 2017 vzešlo pět zástupců za ANO, dva za ODS a po jednom pak ČSSD, TOP 09, SPD, KSČM, Piráty a KDU-ČSL.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, volby, sněmovna, Jihočeský, koalice, ČSSD, Svoboda a přímá demokracie, Česko, poslanecká sněmovna, ODS, TOP 09, KDU-ČSL, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ondra Šanda

Doplňuji, že lídryní za Zelené je Dana Kuchtová.

Středa, 28. července 2021, 10:55Odpovědět

Na jihu Čech podaly kandidátky pro volby do Sněmovny SPD, ČSSD a koalice Spolu  |  Politika  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.