Krejčí, Mrázek, Rittich či Frolík. Na volném trhu hráčů v NHL bude hned osm českých hokejistů

Osm českých hokejistů se může ucházet o další angažmá v NHL v pozici nechráněných volných hráčů. Jsou mezi nimi centr David Krejčí z Bostonu, brankáři Petr Mrázek z Caroliny s Davidem Rittichem z Toronta či útočníci Tomáš Nosek z Vegas a Michael Frolík z Montrealu. K nim poté, co neobdrželi kvalifikační nabídky, přibyli forvardi Ondřej Kaše z Bostonu, David Kämpf z Chicaga a Dominik Simon z Calgary. Trh s volnými hráči začne ve středu v 18.00.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Krejčí překonává gólmana Caroliny Petra Mrázka.

David Krejčí překonává gólmana Caroliny Petra Mrázka. | Foto: Nathan Denette | Zdroj: ČTK/AP

Pětatřicetiletému Krejčímu skončí šestiletý kontrakt na 43,5 milionu dolarů. V dresu Bruins strávil celou svou kariéru v NHL a v roce 2011 s nimi získal Stanleyův pohár. V základní části sehrál 962 zápasů a připsal si 730 bodů za 215 branek a 515 asistencí. V 156 utkáních play-off nasbíral 124 bodů (42+82). V letech 2011 a 2013 vyhrál produktivitu play-off.

Voráček v NHL mění dres. Po deseti letech opouští Philadelphii a vrací se do Columbusu

Číst článek

O šest let mladšímu Mrázkovi vyprší dvouletá smlouva na 6,25 milionu dolarů. V uplynulé sezoně v dresu Caroliny bývalý hráč Detroitu a Philadelphie vinou zranění stihl jen 12 utkání v základní části s průměrem 2,06 obdržené branky na zápas, úspěšností zákroků 92,3 a vychytal třikrát čisté konto. V play-off měl ze dvou duelů průměr 3,9 a úspěšnost 87,3.

Osmadvacetiletý Rittich je na konci dvouletého kontraktu na 5,5 milionu dolarů. Toronto jej získalo v polovině dubna z Calgary. Rittich v sezoně nastoupil v 19 zápasech, měl průměr 2,86, úspěšnost 90,1 a jednou udržel čisté konto.

Stejně starý Nosek si trh volných hráčů vyzkoušel už v říjnu, ale zůstal ve Vegas. Klub s ním tehdy podepsal roční smlouvu na 1,25 milionu dolarů. V základní část nasbíral v 38 zápasech 18 bodů za osm tref a 10 asistencí, v play-off přidal v šesti duelech jednu asistenci.

Třiatřicetiletý Frolík před Vánoci podepsal také jako nechráněný volný hráč jednoletý kontrakt s Montrealem na 750 tisíc dolarů, ale v barvách finalisty Stanleyova poháru dostal příležitost je v osmi duelech základní části a nebodoval.

Brankáře Vaněčka čeká nová kapitola v NHL. ‚S nikým se tam neznám, doufám, že to bude dobré,‘ říká

Číst článek

Bývalý hráč Floridy, Winnipegu, Calgary či Buffala triumfoval ve Stanley Cupu v roce 2013 s Chicagem.

Jako chránění volní hráči budou jednat o nových smlouvách útočník Jakub Vrána s obráncem Filipem Hronkem z Detroitu, zadák Libor Hájek z New York Rangers nebo forvard Lukáš Jašek z Vancouveru.

Největší hvězdou mezi potenciálními nechráněnými volnými hráči je s končícím třináctiletým kontraktem na 124 milionů dolarů kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin.

Generální manažer Capitals Brian MacLellan ale v sobotu uvedl, že očekává, že ještě před středeční otevřením trhu dojde k dohodě na prodloužení angažmá ruského kanonýra.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme