Není čas zemřít, je čas na Jamese Bonda. Očekávaný film má nový trailer a konečně se chystá do kin

Filip HouskaFilip Houska

james-bond

Reprofoto: James Bond 007/YouTube

Daniel Craig v nové bondovce Není čas zemřít

0Zobrazit komentáře

Nový James Bond se již brzy přihlásí do služby. Po několika odložených premiérách to skutečně vypadá, že se agent Jejího Veličenstva v očekávaném filmu Není čas zemřít (No Time to Die) ukáže již na podzim tohoto roku. A na svou velkou akční jízdu láká dalším trailerem, který má snad ten nejjasnější přídomek – Bond is back.

Že by jednomu z nejslavnějších filmových agentů bylo konečně přáno? Takovou otázku si pokládá nemalá část diváků po celém světě. Očekávaná bondovka Není čas zemřít, v níž se měl britský herec Daniel Craig coby Agent 007 objevit už doopravdy naposled, na svůj příchod nalákala již v prosinci roku 2019 s tím, že se na stříbrná plátna dostane na jaře roku následujícího.

Situace okolo koronavirové pandemie ale uzavřela mimo jiné také kina, a proto bylo filmové studio MGM nuceno premiéru nového Jamese Bonda odložit na podzim roku 2020. Ani tehdy ale okolnosti slavnostnímu promítání nepřály, a tak novinku znovu přesunulo na podzim letošního roku, kdy by to – vzhledem k aktuálnímu rozvolňování – mohlo již vyjít.

Není čas zemřít na svůj brzký příchod láká dalším, v pořadí třetím trailerem. Ten je oproti svým předchůdcům o něco kratší, ale i tak ukazuje několik poutavých scén. V půlminutové sekvenci můžeme zahlédnout nové záběry s Leaou Seydouxovou, která ve filmu hraje Bondovu partnerku Madeline Swan, i takzvaného Q, jenž agentovi Jejího Veličenstva doručuje ty nejvychytanější gadgety.

Samozřejmě nechybí ani nové pohledy na samotného Jamese Bonda – ať už zrovna nabíjí zbraň, schovává se před létajícími kulkami, jezdí na motorce nebo skáče z mostu na laně. Pochopitelně ve svém kvalitním obleku na míru. V několika vteřinách můžeme spatřit i Bondova úhlavního nepřítele pro aktuální díl, který se jmenuje Safin a hraje ho Rami Malek, známý především jako Freddie Mercury ze snímku Bohemian Rhapsody.

V amerických kinech bude mít premiéru 8. října a pravděpodobně to tak bude i ve Velké Británii. Do Česka by se podle informací českého distributora měl dostat již 30. září, ale je možné, že se tento termín v návaznosti na premiéru v zahraničí ještě změní. Je dále důležité podotknout, že novinka vstoupí nejprve výhradně do kin – MGM, které nově spadá pod Amazon, tak nenasadilo trend hybridního promítání v kinech a na streamovacích službách zároveň, jako to udělalo třeba Warner Bros. s Wonder Woman 1984.

Přestože se o tom spekulovalo, tvůrci nakonec hodlají skutečně vyčkat na velká plátna a otevřené kinosály. Jak jsme ostatně informovali začátkem roku, MGM v údajných jednáních poptávalo po streamovacích službách za práva závratných 600 milionů dolarů, což nikdo nebyl ochotný dát. A vlastně se požadavkům MGM není čemu divit – při rozpočtu filmu okolo 250 milionů dolarů řeší v první řadě návratnost, kterou mají zajistit právě vyprodané sály po celém světě.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym