Sparta se postavila za olomouckého Poulola. Kvůli rasistickému chování fanoušků zkoumá videozáznam

Fotbalová Sparta kvůli rasismu části svých příznivců vůči olomouckému hráči tmavé pleti Florentu Poulolovi vyhodnocuje kamerové záznamy a hodlá podniknout konkrétní kroky proti viníkům. Na tiskové konferenci před středeční odvetou 2. předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň to oznámil ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomoucký hráč Florent Poulolo

Florent Poulolo si stěžuje u rozhodčího Pavla Orla | Foto: Dominik Bakes | Zdroj: CNC / Profimedia

Incident se odehrál na Letné v úvodním sobotním kole nové ligové sezony v 80. minutě. Rodák z Martiniku si stěžoval u rozhodčího Pavla Orla na chování některých diváků na hlavní tribuně. Čtyřiadvacetiletý francouzský defenzivní hráč Sigmy chtěl odejít ze hřiště, ale díky podpoře spoluhráčů nakonec zápas dohrál.

Pokuta za nevhodné chování fanoušků. Slavia i Sparta zaplatí za nedělní derby 300 tisíc korun

Číst článek

„Vyhodnocujeme kamerové záznamy ze sobotního utkání a jsme připraveni podniknout konkrétní kroky proti konkrétním jednotlivcům za škodlivé a toxické jednání. V sobotu se jednalo o projevy jednotlivců, nikoliv o masové projevy, takže věříme, že ve středu, kdy tu bude 9000 fanoušků, se nic takového dít nebude,“ řekl Kasík.

Spolu s trenérem Pavlem Vrbou a kapitánem Bořkem Dočkalem dorazil na tiskovou konferenci s trikem s nápisem „NE RASISMU“.

„Na začátku každé sezony připomínáme náš neměnný postoj k rasismu, vůči kterému se klub trvale vymezuje. Máme tu tradici hráčů jako Bony, Leo Kweuke nebo Costa, rasismus si ve Spartě nepřejeme. Je to naše dlouhodobé a jasné stanovisko,“ uvedl Kasík.

„Jednou ze základních hodnot klubu je respekt, včetně respektu k soupeři. Přejeme si soupeře porazit, ale zároveň respektujeme původ jeho hráčů i barvu jejich pleti. Jsme rádi, že fanoušci jsou zpět na tribunách a že nahlas vyjadřují svoje emoce, nejsme v knihovně. Ale zároveň je potřeba dodat, že tyto emoce nesmí přejít v urážky rasistického charakteru,“ prohlásil Kasík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme