InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cyklista padající z kola byl opilý, strážníkům navíc hrubě nadával

Ilustrační foto

Ilustrační foto

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Cyklista jedoucí v úterý 27. července nad ránem centrem města zjevně nezvládal jízdu a opakovaně z neosvětleného jízdního kola padal. Nebylo divu. Jak o chvíli později zjistila hlídka městské policie, muž se před jízdou notně posilnil alkoholem. Čekají ho potíže se zákonem.

 

Krátce po druhé hodině ranní spatřil operátor městského kamerového systému na Náměstí Přemysla Otakara II. jedoucího cyklistu, který neustále padal z jízdního kola. Na místo okamžitě zamířila hlídka městské policie. Strážníci muže jedoucího na neosvětleném jízdním kole zastihli v ulici Karla IV.

Zjevná podnapilost cyklisty se po provedení orientační dechové zkoušky na alkohol potvrdila. Jedenadvacetiletý muž z Českých Budějovic nadýchal 2,29 promile, napodruhé dokonce 2,41 promile alkoholu. Lékařské ošetření dotyčný odmítl, při jednání s ním si navíc strážníci na svou adresu vyslechli řadu hrubých urážek. Po poučení o dalším postupu a zákazu pokračování v jízdě muže propustili.

Za přestupek podle zákona o provozu na pozemních komunikacích hrozí podnapilému cyklistovi pokuta od 25 do 50 tisíc korun. Navíc se bude zpovídat z přestupku znevážení úřední osoby při výkonu její pravomoci. Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace