InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O čem píší Jihočeské týdeníky? Projekt píseckého bazénu šetří ÚOHS. Strakonický soud řeší pohlavní zneužívání dětí

Dnešní vydání Jihočeských týdeníků přináší každoměsíční rubriku Šance s nabídkou zajímavých volných míst. V Magazínu se chýlí k závěru letní soutěž o pobyt v novém lipenském hotelu Element a další zážitky. A přečtete si tam i proč známý kuchař Jiří Babica miluje Blatnou.

 

Týdeník Písecké postřehy přináší další novinky o kauze nového píseckého bazénu. Kolem zadání zakázky a některých parametrů projektu je pořádně rušno. Podmínkami výběrového řízení se zabývá i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Co na to město? V Postřezích se také dočtete, proč se u odběrového centra na covid testy tvořila velká fronta a do kdy ještě mají lidé možnost přihlásit se o vakcínu v píseckém OČKO centru. Noviny nabízejí pohled na letní vzdělávací kempy a tábory pro školou povinné děti. Jaký je o ně zájem? Dočíst se můžete, jak postupují přípravy na dostavbu dálnice D4 na Písecku. Písecký zastupitel Michal Čapek dopisem reaguje na polemiku o vyhlášce proti zábavní pyrotechnice. Má podle něj smysl? A co nového ve sportu? V posledním týdnu před startem ČFL sehráli písečtí fotbalisté tři zápasy. Milan Nousek shrnul celou přípravu a nastínil změny v kádru. V Šamonicích se sešli fanoušci pražské Sparty. Akci zhodnotil místopředseda píseckého fanklubu Jan Růžička. Jaké jsou další plány rudých příznivců? Těšit se můžete také na ohlédnutí z fotbalových turnajů na Orlíku a z Heřmaně. Házenkářky se chystají na novou sezonu v nejvyšší soutěži. Jaký mají svěřenkyně Kateřiny Hromádkové program a jestli dostanou příležitost mladé odchovankyně, prozradil předseda klubu Michal Horák. Uplynulý Kemp Jakuba Kováře pro mládežnické gólmany přiblížil trenér Václav Pipek. Bude se konat další ročník?

Týdeník Strakonicko otevírá citlivý případ možného pohlavního zneužívání dětí v Blatné, které začal řešit strakonický okresní soud. Oběti se rozhodly promluvit po letech. Týdeník zjistil, kolik lidí podepsalo internetovou verzi petice města Strakonice proti nečinnosti Energetického regulačního úřadu ve sporech o dodávky tepla na sídliště Šumavská. Aktuální vydání přináší také zajímavosti o historii ochotníků v Sedlici nebo zamyšlení o zatraktivnění sedlické poutě. Město Strakonice se rozhodlo k další podpoře podnikatelů po covidové pandemii a redakce zjišťovala, co pro živnostníky radní přichystali. V Blatné řeší drogovou problematiku. Jaká je ve městě situace, to aktuální vydání novin také popisuje. A co se dočtete na sportu? Fotbalistky Slavie odehrály u Otavy přípravné utkání s rakouským mistrem St. Pölten. Jak si svůj návrat na Křemelku užila strakonická rodačka Petra Divišová a jak se senátor Tomáš Fiala popasoval s výzvou, jestli zvládne udělat při slavnostním výkopu několik nožiček? Osek zaskočil v přípravě divizní Katovice a nejen ohledně postupových ambicí se rozpovídal gólman Zdeněk Křížek. Florbalový Memoriál Petra Adlera klepe na dveře. Proč se málem letos nekonal? Do Strakonic dorazila další reprezentační pozvánka, konkrétně do házenkářského klubu. V čí rukách skončila? Nejen o tom je nové Strakonicko.

Milevské noviny informují o dětských táborech, které hygiena rozpustila nebo pokutovala. Povšimly si také kuriozního sporu o využívání rampy v kolonii garáží na starém sídlišti. Nebo snah o rozšíření sportovního zázemí v Chyškách či vybudování dětského hřiště v Hrazánkách. Oba záměry narazily na stejný problém – vhodné pozemky obci nepatří. Dočtete se také, kde Milevsko začalo budovat depozit pro kočky. A že město ani napotřetí nenalezlo firmu, která by dokončila opravu můstku u kláštera. Najde se řešení? Nikdo se nehlásí ani o provozování kavárny u domu s pečovatelskou službou na sídlišti. Týdeník seznamuje i se sympatickou učitelkou z Bernartic, kterou covidová doba přivedla k novému koníčku. A co je na sportovních stránkách Milevských novin? Fotbalisté FC ZVVZ Milevsko A si k další přípravě pozvali divizní Jindřichův Hradec, jak to dopadlo, prozradíme právě v aktuálním vydání. Přineseme také rozsáhlý rozhovor s novým trenérem B týmu Petrem Češkou, který prozradí, kdo jej do nové funkce uvrtal, a jestli se mu chtělo odcházet od rozdělané práce u dorostu. Chybět nebude ani ohlédnutí za prvním týdnem přípravy na ledě v podání mladých hokejistů HC Milevsko 1934. A nadcházející víkend, kterým se prázdniny překlopí do své druhé poloviny, bude plný sportovních akcí. Jejich shrnutí naleznete v aktuálních Milevských novinách.

Týdeník Táborsko se zaměřil v hlavním článku na očkování neregistrovaných. Proč hejtman odmítá očkování v obchodních centrech? Táborsko si všímá značných vícenákladů při budování táborské sportovní haly. Popisuje také peripetie s budováním hřiště u táborské zdrávky, kde se město snaží zachránit sousední kaštan. Táborsko přibližuje program nedělních otevřených Táborských dvorků a zve i na výstavu sochaře – provokatéra Davida Černého, který instaloval své diskutované sochy do zahrady zámku v Bechyni. Které tam jsou? V zajímavém rozhovoru vypráví někdejší oblíbenec táborských hokejových fanoušků Jiří Rambousek, jak se z něj stal Čechofrancouz, co si jeho rodina převzala z tamní kultury a porovnává i Švýcarsko, kam dojíždí za prací. Sportovní rubrika přinese podrobnosti z prestižního druholigového fotbalového zápasu Táborska s brněnskou Zbrojovkou. První kolo už také vyhlížejí oba divizní zástupci táborského regionu. Jak se v sobotu vedlo Soběslavi a Lomu v generálkách? V Plané nad Lužnicí hráli fotbalisté O pohár města. V Mladé Vožici se radují z přidělení pořadatelství MČR v silniční cyklistice pro příští rok. Dorostenci HC Tábor vyrazili poprvé na led. Jaké jsou novinky? A jak si vedli hokejisté na tradičním tenisovém turnaji? Také o tom se na stránkách Táborska dočtete.

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Petr 

    Reagovat

     

    Článků z okolí Milevska by tady člověk napočítal za týden na prstech jedné ruky zato reklamy je tady jako na Nově po zprávách.

    Vloženo 28.7.2021 07:57:09

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Ono Milevsko není úplně pupek Jihočeského kraje :-)

      Vloženo 28.7.2021 08:40:16

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Ale na zlodějny a podvody jsou přeborníci

        Vloženo 28.7.2021 09:38:12

    • Bedřich 

      Reagovat

       

      Jste ftipný. O čem byste chtěl v Milevsku psát? Zádel světa.

      Vloženo 28.7.2021 10:34:24

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace