InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hasiči z Bernartic a Podolí I pozvali děti z postižených obcí na tábor

Ilustrační foto

Ilustrační foto

BERNARTICE – Dobrovolní hasiči z Podolí I a Bernartic pořádají od 29. července do 8. srpna pro děti hasičské soustředění v Hořicích na Šumavě. Rozhodli se nabídnout pobyt i dětem z obcí, zasažených v červnu tornádem na jižní Moravě a v severočeském Stebně. „Přišlo nám dobré, aby se rodiče mohli plně věnovat odstraňování škod a děti se trochu odreagovaly a přišly na jiné myšlenky. Pro tyto děti bude zajištěno ubytování, strava, pojištění a doprava zdarma," prozradil jeden z iniciátorů Aleš Kroupa z SDH Bernartice. Na uhrazení nákladů se podílí Městys Bernartice, Obec Podolí I, SDH Bernartice, SDH Podolí I a několik dobrovolných dárců.


„Komunikujeme přes sociální sítě, Diecézní charitu Brno i telefonicky s tamními dobrovolnými hasiči," popsala Lucie Cihlářová z SDH Podolí I. Do této chvíle je na soustředění na Šumavě přihlášeno deset dětí a jedna vedoucí, všichni ze Stebna na Lounsku. „Tématem letošního soustředění je Velká mezigalaktická párty. Na děti čeká mnoho tématických her a soutěží, koupání, diskotéky, spousta zážitků a nových kamarádů," uvedl Aleš Kroupa. „Odvoz dětí ze Stebna zajistíme 29. července. Tento den pro ně bude připraven program u nás - návštěva Hravého pekla v Bernarticích, večerní grilování a nocleh v Podolí I. V pátek 30. července pak pojedou společně s ostatními dětmi do Hořic na Šumavě," dodal.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • obyvatel 

    Reagovat

     

    Všechna čest.Výborný nápad!!!

    Vloženo 28.7.2021 16:31:54

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace