ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do...

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV: Vývoj situace a předpověď počasí pro Českou republiku do středy 4. srpna

Ilustrační foto: Václav SKLENÁŘ

 

Situace: Za zvlněnou studenou frontou se k nám od jihozápadu rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. Koncem týdne bude počasí u nás ovlivňovat zvlněné frontální rozhraní jihovýchodně od našeho území. Na počátku příštího týdne se do střední Evropy od západu postupně rozšíří výběžek vyššího tlaku vzduchu.

 

Předpověď na středu 28. července:
Převážně oblačno. Během noci od jihozápadu na většině území přeháňky, ojediněle i bouřky. Později odpoledne a večer od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na jižní a východní Moravě až 30 °C, v 1000 m na horách kolem 19 °C, v Beskydech kolem 22 °C. Slabý, během dne mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek 29. července:
Polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na jihovýchodě až 31 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pátek 30. července:
Polojasno, přechodně až oblačno a místy přeháňky, na jihu a východě ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C, v západní polovině Čech kolem 13 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý, během dne mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na sobotu 31. července:
Oblačno až polojasno a místy přeháňky. Na jihu oblačno až zataženo a na většině území občasný déšť. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, v severozápadní polovině Čech až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý, během dne mírný západní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na neděli 1. srpna:
Polojasno až oblačno a místy občasný déšť nebo přeháňky, na jihu a východě postupně až zataženo s deštěm, místy i trvalejším. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, v severozápadní polovině Čech až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý západní vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí 2. srpna do středy 4. srpna:
Polojasno, přechodně až oblačno a místy přeháňky. Zpočátku na východě zataženo s deštěm. Nejnižší noční teploty zpočátku 15 až 11 °C, postupně 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, v závěru období 22 až 26 °C.

ČESKÝ HYDROMETEOROLOGICKÝ ÚSTAV

 

Denní aktuality o počasí jsou ZDE

Výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu pro regiony a města najdete ZDE

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře