Část libereckého zámku otevírá, láká na výstavu loutek z filmu Myši patří do nebe

28. červenec 2021 08:32

V běžně nepřístupném libereckém zámku bude od 28. července otevřené zahradní křídlo. Ve dvou patrech tam bude k vidění rozsáhlá výstava loutek a dekorací z celovečerního rodinného filmu Myši patří do nebe. V předpremiéře ho v Liberci představil mezinárodní filmový festival Anifilm.

Čtěte také

Na zámku by měla výstava zůstat do konce tohoto roku. Českou tiskovou kancelář o tom informovala mluvčí festivalu Gabriela Zajícová.
Film Myši patří do nebe české režijní dvojice Denisa Grimmová a Jan Bubeníček čeká slavnostní premiéra 7. října, na Anifilmu porota snímku udělila v kategorii dětských filmů zvláštní uznání a film získal i cenu diváků.

„Film stojí na silné výtvarné stránce a unikátním provedení loutek a prostředí, ve kterém se pohybují. Často je tvořeno reálnými přírodními elementy, jako jsou části stromů nebo mech. Mnohých detailů si ve filmu divák nestihne všimnout, objemné dekorace se v něm objeví třeba jen na pár minut či vteřin, a tím jako by jejich existence přestala mít smysl," uvedla Zajícová.

Právě velké množství kompletních scén z filmu včetně loutek je na výstavě, která je v zahradním křídle běžně nepřístupného libereckého zámku. Otevírací doba výstavy je od úterý do neděle mezi 10:00 až 17:00. Základní vstupné je 80 korun, zlevněné 50 a rodinné 200 korun.

autoři: Lucie Fürstová , reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související