Miroslav Krobot natáčí komedii Šnajdr s Ivou Janžurovou a Pavlem Šimčíkem

V pátek padla v Praze první klapka nového filmu Miroslava Krobota Šnajdr. Diváci se mohou těšit na komedii plnou vtipných situací i nečekaných zvratů. Do hlavních rolí svého třetího filmu si Miroslav Krobot vybral herce Dejvického divadla Pavla Šimčíka a Ivu Janžurovou, která letos v plné tvůrčí síle oslavila osmdesátiny. Scénář vytvořil Miroslav Krobot opět v tandemu s Lubomírem Smékalem. V dalších rolích se představí například Klára Melíšková nebo Jakub Žáček. Za kamerou stojí držitel čtyř Český lvů Martin Štrba.

Miroslav Krobot

V neděli filmový štáb odjel vlakem Českých drah z pražského hlavního nádraží do Olomouce. I po cestě se však pilně pracovalo a během jízdy pokračovalo natáčení. „Rozhodli jsme se využít natáčení scén ve vlaku také pro přesun většiny štábu do Olomouce v souladu s naší strategií 'zeleného natáčení', kdy se vždy snažíme o co nejšetrnější přístup k životnímu prostředí,“ vysvětluje producentka Silvie Michajlova. Právě Olomouc je hlavním dějištěm filmu, kde se štáb na několik týdnů zabydlí, mimo jiné v olomouckém S-klubu. Jeho scéna bude ve snímku patřit divadelnímu představení, které se zde snaží nastudovat svérázný pražský herec a debutující režisér Pavel Šnajdr v podání Pavla Šimčíka společně se svou babičkou ztvárněnou Ivou Janžurovou. „Film chápeme jako poctu tvořivosti a hravosti, s nadsázkou řečeno, jako poctu životní filosofii, která chápe i neúspěch a prohru jako inspiraci. Takový postoj představuje ve filmu postava babičky. Její zásluhou je Šnajdr na konci příběhu schopen přehlédnout svůj příběh s úsměvem a sebeironií,“ vysvětluje režisér a scenárista Miroslav Krobot. Natáčení skončí v druhé polovině letošního srpna.

Miroslav Krobot se jako scenárista a režisér podílel společně s Janem Prušinovským na vzniku kultovního televizního seriálu Čtvrtá hvězda (2013). Jeho celovečerní režijní debut Díra u Hanušovic (2014) vidělo v kinech více jak 150.000 diváků, byl vybrán do hlavní soutěžní sekce 49. ročníku MFF Karlovy Vary a získal 3 ocenění Český lev. Jeho druhý celovečerní film Kvarteto vstoupil do kin v roce 2017 a v roce 2019 byl uveden na televizních obrazovkách jeho 6dílný televizní seriál Zkáza Dejvického divadla.

Premiéra filmu Šnajdr, který vzniká v producentské péči Silvie Michajlove a Ondřeje Zimy ze společnosti Evolution Films, je plánována na jaro 2022. Koproducenty jsou Česká televize, kreativní producent Jaroslav Sedláček a slovenská produkční společnosti MPhilms. Film vzniká za podpory Státního fondu kinematografie, Olomouckého kraje, statutárního města Olomouc a Filmové kanceláře Olomouckého kraje. Partnerem filmu jsou České dráhy.

Související:

Nejnovější