Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Biden se jasně vyjádřil proti nenávisti a antisemitismu kvůli hákovému kříži, který někdo vyryl ve výtahu v budově ministerstva zahraničí

28. července 2021
Čtení na 1 minutu

Ve výtahu v budově amerického ministerstva zahraničí se tento týden objevila vyrytá svastika – háková kříž. Kritizoval to šéf diplomacie Antony Blinken i prezident Joe Biden.

“Ať máme jasno: antisemitismus nemá místo na ministerstvu zahraničí, v mé administrativě a nikde na světě. Nikdo z nás nesmí poskytovat ochranu nenávisti, musíme se postavit předsudkům kdekoli na ně narazíme,” tweetoval Biden v úterý večer. Hákový kříž spojovaný s nacismem se objevil ve výtahu v pondělí, byl už odstraněna a incident se vyšetřuje.

Let me be clear: Anti-Semitism has no place in the State Department, in my Administration, or anywhere in the world. It’s up to all of us to give hate no safe harbor and stand up to bigotry wherever we find it. https://t.co/RCkwArRjL2

— President Biden (@POTUS) July 28, 2021

Blinken ve svém vyjádření řekl, že se ukazuje, že antisemitismus není pozůstatek minulosti. Označil jej za další formu nenávisti, podobně jako jsou rasismus, sexismus, homofobie nebo xenofobie.

“Nic z toho by nemělo mít místo na našem pracovišti nebo v našem národě,” sdělil Blinken. Jeho úřad se chystá nominovat zvláštního zmocněnce pro boj proti antisemitismu.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon